Παρακολουθούν ανυποψίαστους χρήστες μέσω της κάμερας του υπολογιστή τους

1497

webcam-icon

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του διαδικτύου, καθώς τα περιστατικά παραβίασης υπολογιστών παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση.

Επίδοξοι hackers καταφέρνουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των υπολογιστών των χρηστών, προκειμένου να παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση, μέσω της web κάμερας που διαθέτουν ενσωματωμένη στην οθόνη τους.  Δυστυχώς τα περισσότερα θύματα δεν αντιλαμβάνονται ότι παρακολουθούνται.

Ηχογραφημένα βίντεο και φωτογραφίες μπορεί να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο εν αγνοία των θυμάτων. Οι Hackers απενεργοποιούν το λαμπάκι της κάμερας, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί.

Στην συνέχεια εκβιάζουν τα θύματα και τα απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους στο Internet, αν δεν τους αποστείλουν περισσότερες αποκαλυπτικές ή γυμνές φωτογραφίες.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται καθώς υπάρχουν προγράμματα hacking που μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερα ακόμα και όταν  ο  υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος, παρακολουθώντας τους ανυποψίαστους χρήστες.

Πηγη : SecNews

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .