Αρχική » Social Media » Facebook » Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook ; Φυσικά κανείς !

Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook ; Φυσικά κανείς !

profile.fb

 

Θεωρείται μια επιτυχημένη απάτη, γνωστή από το 2009, ωστόσο οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να ξεγελιούνται όταν βλέπουν μηνύματα από φίλους που τους προτείνουν να μάθουν ποιος βλέπει το προφίλ τους . Το μήνυμα «Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου» (ή κάπως έτσι) δημοσιεύεται από την απατηλή εφαρμογή, αφού ο φίλος ή η φίλη σας «την πάτησε», σε μια προσπάθεια να μάθει ποιοι κρυφοκοιτάνε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Φυσικά, η παρουσία σας στο Facebook δεν μπορεί να είναι μυστική. Μπορεί να περιορίζετε κάθε update σε στενό κύκλο, όσοι όμως σας ψάχνουν στο δίκτυο θα σας βρουν (αν π.χ. δοκιμάσουν την αναζήτηση με το ονοματεπώνυμό σας ή το e-mail που έχετε δηλώσει). Τότε θα δουν τη λίστα των φίλων σας και ό,τι άλλο έχετε αφήσει εκτεθειμένο δημόσια.

Δεν είναι όμως απαραίτητο να αφήνουν ίχνη (όταν ως φίλοι πια αποκτήσουν το δικαίωμα να σχολιάζουν, να κάνουν like στα post σας) κάθε φορά που περνάνε μια βόλτα από το διαδικτυακό σας στέκι.

Έτσι, όλοι είναι περίεργοι να μάθουν ποιοι επισκέπτονται το προφίλ τους , και ιδιαίτερα ποιοι άγνωστοι, όχι τόσο ποιοι φίλοι (αυτοί έτσι κι αλλιώς μάλλον είναι καλοδεχούμενοι).

Γιατί εκμεταλλεύονται την περιέργειά μας;

Τα app ( εφαρμογές ) που υπόσχονται να καταγράψουν τα χνάρια τους ενοχοποιούνται για την διάχυση μηνυμάτων spam, αυτών των ανεπίκλητων που δεν ζήτησε κανείς να δει. Όταν λάβετε το επίμαχο μηνυματάκι, νομίζοντας ότι προέρχεται από έναν αληθινό φίλο, συνήθως καλείστε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Μαζί πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της (που συνήθως βαριέστε να διαβάσετε ή δεν το κάνατε γιατί «όλες οι app ζητούν τα ίδια»), μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα για δημοσίευση από το app στο Χρονολόγιό σας.

Κάπως έτσι, οι φίλοι σας γρήγορα θα μάθουν ότι «εσείς ξέρετε ποιοι κοιτάνε τη σελίδα σας» και ό,τι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Μόνο που, σκοπός της ύπαρξης τέτοιων εφαρμογών (δεν είναι μόνο μια στην κατηγορία Facebook Profile Viewer) είναι να εκμεταλλευτεί την περιέργειά μας και να αποφέρει χρήματα σε κάποιους που πληρώνονται για να σας οδηγήσουν σε άσκοπες δημοσκοπήσεις ή για την διασπορά ιών ή spam δημοσιεύοντας στην δική σας σελίδα παραπομπές σε μολυσμένους δικτυακούς τόπους.

Εάν η εφαρμογή σάς ζητήσει και αριθμό κινητού τηλεφώνου, τότε έχετε έναν καλό λόγο να μην προχωρήσετε άλλο (υπό τον κίνδυνο χρέωσης του λογαριασμού σας).

Με απλά λόγια τέτοιες εφαρμογές που υπόσχονται »ποιος βλέπει το προφίλ σου» καθώς και κάποιες άλλες »ποιος σε διέγραψε από φίλο» , »ποιος βλέπει τις φωτογραφίες σου» και άλλες τέτοιες είναι μια απάτη για αυτό την επομένη φορά σκεφτείτε καλά πριν πατήσετε σε τέτοια εφαρμογή

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Δείτε επίσης

Facebook : Σκεφτείτε καλά πριν κοινοποιήσετε

Μια πρωτοβουλία του Facebook σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, για …