Αρχική » Internet » Προειδοποίηση για malware ( κακόβουλο λογισμικό ) : «Είστε καλεσμένοι στον γάμο μας»

Προειδοποίηση για malware ( κακόβουλο λογισμικό ) : «Είστε καλεσμένοι στον γάμο μας»

317665-computer-malware

 

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκουν συνέχεια νέες τεχνικές για να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν ένα malware. Το τελευταίο τους τέχνασμα αφορά μια πρόσκληση σε γάμο, η οποία αποστέλλεται μέσω email.

Εμπειρογνώμονες ασφάλειας εντόπισαν το email με τίτλο: “Wedding Invite” or “Wedding Invitation”, το οποίο έχει το εξής περιεχόμενο: “You are Cordially Invited to Celebrate the Our Wedding On Tuesday March the 29 at Four O’clock Followed by a Reception. Get Full Invitation Text”

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, πραγματοποιούν λήψη ενός αρχείου που φιλοξενείται σε έναν μη έγκυρο διαδικτυακό τόπο. Το αρχείο περιέχει έναν φάκελο που φαίνεται να είναι ακίνδυνο έγγραφο του Word.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εκτελέσιμο αρχείο που εξαπολύει μια νέα παραλλαγή του Trojan.Win32.Kuluoz, μια απειλή που είναι ικανή να πραγματοποιήσει λήψη άλλων κακόβουλων στοιχείων, όπως πλαστά προγράμματα antivirus.

Εν τω μεταξύ, ενώ το malware εγκαθίσταται, ανοίγει ένα έγγραφο κειμένου για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε υποψίες.

Για να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απειλές, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό ασφάλειας που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένο και πλήρως λειτουργικό.

Επίσης, αποφεύγετε να ανοίγετε συνδέσμους που προέρχονται από ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , απο άγνωστο αποστολέα καθώς και αρχεία που δεν γνωρίζετε τι είναι .

 

Πηγή : secnews.gr

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κάμερα υπολογιστή ή αλλιώς… το μάτι των επιτηδείων

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των έξυπνων συσκευών. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε …