Προειδοποίηση για malware ( κακόβουλο λογισμικό ) : «Είστε καλεσμένοι στον γάμο μας»

981

317665-computer-malware

 

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκουν συνέχεια νέες τεχνικές για να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν ένα malware. Το τελευταίο τους τέχνασμα αφορά μια πρόσκληση σε γάμο, η οποία αποστέλλεται μέσω email.

Εμπειρογνώμονες ασφάλειας εντόπισαν το email με τίτλο: “Wedding Invite” or “Wedding Invitation”, το οποίο έχει το εξής περιεχόμενο: “You are Cordially Invited to Celebrate the Our Wedding On Tuesday March the 29 at Four O’clock Followed by a Reception. Get Full Invitation Text”

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, πραγματοποιούν λήψη ενός αρχείου που φιλοξενείται σε έναν μη έγκυρο διαδικτυακό τόπο. Το αρχείο περιέχει έναν φάκελο που φαίνεται να είναι ακίνδυνο έγγραφο του Word.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εκτελέσιμο αρχείο που εξαπολύει μια νέα παραλλαγή του Trojan.Win32.Kuluoz, μια απειλή που είναι ικανή να πραγματοποιήσει λήψη άλλων κακόβουλων στοιχείων, όπως πλαστά προγράμματα antivirus.

Εν τω μεταξύ, ενώ το malware εγκαθίσταται, ανοίγει ένα έγγραφο κειμένου για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε υποψίες.

Για να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απειλές, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό ασφάλειας που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένο και πλήρως λειτουργικό.

Επίσης, αποφεύγετε να ανοίγετε συνδέσμους που προέρχονται από ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , απο άγνωστο αποστολέα καθώς και αρχεία που δεν γνωρίζετε τι είναι .

 

Πηγή : secnews.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .