Ροζ μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook . Δείτε πώς μπορείτε να κλειδώσετε τις φωτογραφίες σας

2416

fb

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

«Ροζ» μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook μαζι με προσωπικές πληροφορίες . Διαβάστε το άρθρο και μάθετε πως θα κλειδώσετε τις φωτογραφίες σας για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά . 

«Φωτιά» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων έρχεται να βάλει ένα «ροζ» μπλογκ, το οποίο ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook χωρίς τη συγκατάθεση τους, δημοσιεύοντας παράλληλα τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους.

Το «ροζ» μπλογκ το οποίο φέρει τον τίτλο ksekola.blogspot.com, δημοσιεύει τις φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών οι οποίες διατηρούν λογαριασμό στο facebook, αναρτώντας παράλληλα υβριστικά ή σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια, ενώ δημοσιεύει και τα ονόματα των γυναικών καθώς και τον τόπο καταγωγής τους και τις διευθύνσεις τους, αναφέρει η Espresso.

Αποτέλεσμα είναι, να δέχονται οι γυναίκες που έπεσαν θύμα του «ροζ» ιστότοπου φραστικές επιθέσεις από χρήστες του facebook, δεκάδες αιτήματα φιλίας και μηνύματα, τα οποία έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ο ιστότοπος ο οποίος διατηρεί και group στο facebook, έχει «πέσει» συνολικά έξι φορές, ωστόσο συνεχίζει να δημοσιεύει κανονικά τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δεκάδων ανυποψίαστων γυναικών, πολλές από τις οποίες μάλιστα δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μπει στο στόχαστρο του μπλογκ.

 

Αν θέλετε να προστατέψετε τις φώτο σας και να τις κάνετε να μην φαίνονται δημόσια ακολουθείστε το παρακάτω .

Ρυθμίσεις απορρήτου 

εκεί θα δείτε μια επιλογή να λέει ( δείτε την φώτο παρακάτω )

2013-08-06 19_11_05-Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία

 

εκεί πατήστε Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις

έπειτα πατήστε την επιλογή όπως σας δείχνει η παρακάτω φώτο

2013-08-06 19_18_35-Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία

 

και στην επόμενη επιλογή ”επιβεβαίωση”

2013-08-06 19_18_53-Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία

 

 

Πώς μπορώ να κλειδώσω τις φωτογραφίες μου;

Είμαι σίγουρος πως δε θα έβγαινες σε μία πλατεία, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Συντάγματος, και θα μοίραζες σε ξένο κόσμο φωτογραφίες σου. Κάπως έτσι σκέψου όλες τις ξεκλείδωτες φωτογραφίες τις οποίες έχεις δημοσιεύσει εσύ ή φίλοι σου στο Facebook. Φωτογραφίες τις οποίες μπορεί να δει και να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Μήπως δεν ξέρειςπώς να κλειδώσεις τις φωτογραφίες σου; Ο οδηγός παρακάτω θα σε βοηθήσει.

Αρχικά, θα κάνουμε ένα βασικό διαχωρισμό. Υπάρχουν φωτογραφίες τις οποίες έχεις ανεβάσει εσύ και φωτογραφίες τις οποίες έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες και σε έχουν προσθέσει σε αυτές με ετικέτα (το γνωστό tag). Πάμε να δούμε τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

Κλείδωμα φωτογραφιών τις οποίες έχει ανεβάσει ο χρήστης στο Facebook

 

facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion2

 

 

Και στην περίπτωση των φωτογραφιών, ισχύουν τα διάφορα εικονίδια τα οποία είδαμε και εξηγήσαμε στην περίπτωση των προσωπικών πληροφοριών. Αυτά ορίζουν ποιοι θα μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες σας, γι’αυτό χρησιμοποιήστε τα σοφά.

1) Θα χρειαστεί να επισκεφθείς το Facebook προφίλ σου και ύστερα την επιλογήΦωτογραφίες, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

2) Κάνε κλικ στην επιλογή Άλμπουμ.

Δε συμπεριφέρονται όλα τα άλμπουμ με τον ίδιο τρόπο. Ισχύουν πάντοτε τα εξής:

 

facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion3

 

– Στα άλμπουμ Εικόνες προφίλ, Φωτογραφίες Χρονολογίου και Ανεβασμένα από κινητό, θα πρέπει να ορίσεις ξεχωριστά το κοινό της κάθε φωτογραφίας του κάθε άλμπουμ. Ανοίγεις κάθε φωτογραφία και ορίζεις το κοινό από το εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος.

– Το άλμπουμ Φωτογραφίες Εξωφύλλου περιέχει πάντοτε δημόσιες προς προβολήφωτογραφίες, γι’αυτό προσοχή στο τι φωτογραφίες ανεβάζεις στο συγκεκριμένο άλμπουμ.

 

facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion4

 

 

– Για όλα τα υπόλοιπα άλμπουμ τα οποία δημιουργείς, θα πρέπει να ορίσεις το κοινό για όλες μαζί τις φωτογραφίες του άλμπουμ. Αυτό σημαίνει πως είτε όλες θα είναι δημόσιες προς προβολή, είτε όλες θα είναι προσβάσιμες από τους φίλους σου κ.ο.κ. Δε μπορείς να επεξεργαστείς κάθε μία φωτογραφία. Το εικονίδιο βρίσκεται ακριβώς κάτω δεξιά από το κάθε άλμπουμ.

 

Κλείδωμα φωτογραφιών στις οποίες έχει προστεθεί με ετικέτα ο χρήστης στο Facebook

 

facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion

 

Η περίπτωση αυτή είναι κάπως πολύπλοκη και μπλέκονται μέσα οι ρυθμίσεις απορρήτου. Κάθε φορά που ένας χρήστης σε προσθέτει με ετικέτα σε μία φωτογραφία, αυτό σημαίνει δύο πράγματα για σένα:

α) Η φωτογραφία αυτή θα δημοσιευτεί στο προφίλ σου (στο Χρονολόγιο); Κι αν ναι, ποιοι θα μπορούν να τη δουν εκεί;
β) Ποιοι θα μπορούν να δουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία μέσω του προφίλ σου;

( πατήστε πανω στις υπογραμισμενες προτάσεις )

Ας δούμε πρώτα την πρώτη περίπτωση. Αν ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση, τότε κάθε φορά που κάποιος σε προσθέτει με ετικέτα σε μια φωτογραφία του, το Facebookθα σε ρωτά αν θέλεις να προσθέσεις τη φωτγραφία στο Χρονολόγιο σου. Αν τελικά αποφασίσεις πως θες να την προσθέσεις, τότε μέσα από τη συγκεκριμένη ρύθμιση ορίζεις το κοινό το οποίο θα μπορεί να δει αυτή και όλες τις υπόλοιπες φωτογραφίες στις οποίες σε έχουν προσθέσει με ετικέτα και τις οποίες έχεις επιτρέψει να προστεθούν στο Χρονολόγιο σου.

Στη δεύτερη περίπτωση, εφόσον δεν αφαιρέσεις την ετικέτα με την οποία σε έχουν προσθέσει στη φωτογραφία, θα πρέπει να σεβαστείς το κοινό το οποίο έχει επιλέξει ο χρήστης για τη φωτογραφία του. Είναι δική του άλλωστε, εκείνος την έχει ανεβάσει. Αν εκείνος έχει ορίσει δημόσια προβολή, τότε δε μπορείς να κάνεις κάτι εσύ για το κοινό. Αν παρόλα αυτά έχει ορίσει ως κοινό τους φίλους του ή άλλη επιλογή, πλην της επιλογής Δημόσια,, τότε έχεις κι εσύ συμμετοχή στο κοινό. Μπορείς μέσα από τη συγκεκριμένη ρύθμιση να ορίσεις από τη δική σου πλευρά το κοινό. Θες τη φωτογραφία να μπορούν να τη δουν και οι φίλοι σου; Θες να μπορείς να τη βλέπεις μόνο εσύ; Εσύ επιλέγεις.

Οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις ισχύουν ταυτόχρονα. Μπορεί, δηλαδή, να υπάρξει μία φωτογραφία την οποία να μην έχεις προσθέσει στο Χρονολόγιο σου και την οποία να μπορούν να δουν μονάχα οι φίλοι του χρήστη ο οποίος την ανέβασε και εσύ. Όχι οι δικοί σου φίλοι, αν αποφασίσεις αυτό. Πρέπει να εξοικειωθείς με τις ρυθμίσεις αυτές για να καταλάβεις πλήρως την κατάσταση. Μπορείς πάντοτε να κοιτάς τι λέει το εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος όταν ανοίγεις μία φωτογραφία στην οποία σε έχουν προσθέσει με ετικέτα.

 

Πηγή : socialmedialife.gr

 

Πως κάνουμε αναφορά στην σελίδα 

μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση

https://www.facebook.com/pages/Τα-Ξέκωλα-του-FB/341073002677379

Στα δεξιά της σελίδας δίπλα στην επιλογή μήνυμα πατάμε πάνω στο βελάκι – γρανάζι και ”αναφέρετε την σελίδα”

anaf1

 

στην συνέχεια τσεκάρετε το ”παρενοχλεί εμένα ή κάποιον που γνωρίζω” ή κάποια άλλη επιλογή 

 

anaf2

 

 

Η επόμενη κίνηση να τσεκάρετε ”αναφορά στο Facebook” και πατήστε ”συνέχεια”

 

anaf3

 

Μερικές συμβουλές προς τους χρήστες απο την εμπειρία μας 

Προφίλ που δεν δημοσιεύει συχνά στον τοίχο του ύποπτο . Προφίλ που έχει να κανει ανάρτηση μήνες .

Προφίλ με μια φώτο στο προφίλ του ύποπτο . Μια φώτο για εμάς σημαίνει καμία

Προφίλ που πατάει Like σε σελίδες σεξουαλικού περιεχόμενου ύποπτο .

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του προφίλ. Εάν είναι ελάχιστες και κάποιες εμφανώς παρμένες από το google, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.

Πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε τα σχόλια στις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες. Εάν σχολιάζουν άτομα τα οποία φαίνεται να γνωρίζουν το άτομο τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι αληθινό. Εάν όμως τα σχόλια είναι ερωτικού περιεχομένου από αγνώστους ή δεν υπάρχουν καθόλου τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.

Τα περισσότερα ψεύτικα προφίλ δημιουργούνται από άνδρες που παριστάνουν τις γυναίκες. Ενας χρήστης του Facebook, θα κάνει πιο εύκολα αποδοχή φιλίας σε μια άγνωστη γυναίκα, παρά σε έναν άγνωστο άνδρα. Αυτό το γνωρίζουν οι άνδρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψεύτικα, γυναικεία προφίλ με την ελπίδα να δημιουργήσουν φιλίες με κοπέλες ή και άνδρες.

Δείτε αν ανανεώνει το προφίλ του/της συχνά. Αν έχει ελάχιστες αναρτήσεις και μάλιστα με σπάνια ανανέωση, τότε κι αυτό είναι ύποπτο.

Ορισμένοι χρήστες δεν ανεβάζουν φωτογραφίες δικές τους, αλλά ανεβάζουν εικόνες από ζώα, από διάσημα πρόσωπα και συνήθως στις αναρτήσεις τους έχουν διάφορες έξυπνες φράσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί.

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωση : οι φώτο του εξώφυλλου σας είναι ΠΑΝΤΑ δημόσια και δεν αλλάζει η ρύθμιση για αυτό προσέξτε τι φώτο βάζετε . 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .