Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή ! Διπλό Facebook Scam ( απάτη ) Facebook will be closed Psy – Gangnam Style DIED

Προσοχή ! Διπλό Facebook Scam ( απάτη ) Facebook will be closed Psy – Gangnam Style DIED

Gangnam-Style-scam

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν και πάλι να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook για να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο plugin στο πρόγραμμα περιήγησης τους. Για να δελεάσουν τα θύματα, οι απατεώνες έχουν δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Psy, ο κορεάτης ερμηνευτής του Gangnam Style, έχει πεθάνει.

Εμπειρογνώμονες από την Bkav αναφέρουν ότι οι κακόβουλες δημοσιεύσεις στο Facebook απλά γράφουν  “Psy – Gangnam Style DIED”. Μαζί με αυτό υπάρχει και ένα link που υποτίθεται ότι οδηγεί σε ιστοσελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός.

Ο Psy βέβαια δεν είναι νεκρός, αλλά οι απατεώνες ελπίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες για να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο. Αν κάποιος τώρα πιστέψει τους Scammers και κάνει το κλικ, θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα που αναφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά που κινεί επίσης το ενδιαφέρον. “Facebook will be closed.” δηλαδή το “Facebook θα κλείσει”.

Μαζί με αυτή την ανακοίνωση υπάρχει και ένα βίντεο. Για να δείτε το βίντεο στο οποίο ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την απόφαση λήξης της δημοφιλούς ιστοσελίδας, σας προτρέπι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα add-on στον browser σας.

Μόλις εγκατασταθεί, το add-on αρχίζει μόνο του να δημοσιεύει τα ψεύτικα μηνύματα στα Timeline των θυμάτων.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, βεβαιωθείτε να ελέγξατε τον browser σας για τυχόν ύποπτα add-ons. Αν υπάρχουν αφαιρέστε τα αμέσως. Αφαιρέστε επίσης οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσίευσε το κακόβουλο add-on στο timeline σας, για να προστατέψετε τους φίλους σας.

Copyright © iGuRu.gr

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Το FaceApp βάζει σε κίνδυνο την προσωπική μας ζωή

FaceApp. Η εφαρμογή ξαναγίνεται viral μετά από δύο χρόνια κυκλοφορίας. Τα εφέ της έχουν βελτιωθεί …