Προσοχή ! Διπλό Facebook Scam ( απάτη ) Facebook will be closed Psy – Gangnam Style DIED

1057

Gangnam-Style-scam

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν και πάλι να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook για να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο plugin στο πρόγραμμα περιήγησης τους. Για να δελεάσουν τα θύματα, οι απατεώνες έχουν δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Psy, ο κορεάτης ερμηνευτής του Gangnam Style, έχει πεθάνει.

Εμπειρογνώμονες από την Bkav αναφέρουν ότι οι κακόβουλες δημοσιεύσεις στο Facebook απλά γράφουν  “Psy – Gangnam Style DIED”. Μαζί με αυτό υπάρχει και ένα link που υποτίθεται ότι οδηγεί σε ιστοσελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός.

Ο Psy βέβαια δεν είναι νεκρός, αλλά οι απατεώνες ελπίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες για να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο. Αν κάποιος τώρα πιστέψει τους Scammers και κάνει το κλικ, θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα που αναφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά που κινεί επίσης το ενδιαφέρον. “Facebook will be closed.” δηλαδή το “Facebook θα κλείσει”.

Μαζί με αυτή την ανακοίνωση υπάρχει και ένα βίντεο. Για να δείτε το βίντεο στο οποίο ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την απόφαση λήξης της δημοφιλούς ιστοσελίδας, σας προτρέπι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα add-on στον browser σας.

Μόλις εγκατασταθεί, το add-on αρχίζει μόνο του να δημοσιεύει τα ψεύτικα μηνύματα στα Timeline των θυμάτων.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, βεβαιωθείτε να ελέγξατε τον browser σας για τυχόν ύποπτα add-ons. Αν υπάρχουν αφαιρέστε τα αμέσως. Αφαιρέστε επίσης οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσίευσε το κακόβουλο add-on στο timeline σας, για να προστατέψετε τους φίλους σας.

Copyright © iGuRu.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .