Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή στις ύποπτες αγγελίες ! Κίνδυνος κλοπής και ξυλοδαρμου !

Προσοχή στις ύποπτες αγγελίες ! Κίνδυνος κλοπής και ξυλοδαρμου !

assets_LARGE_t_420_15485536

 

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Δεν έχει τέλος εγκληματικότητα στις μέρες μας και φαίνεται πως οι επιτήδειοι βρίσκουν συνέχεια νέες μεθόδους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ακόμα και με την βια.

Ένα νέο κόλπο έχουν σκαρφιστεί τον τελευταίο καιρό οι επιτήδειοι και καταφέρνουν να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους αγοραστές. Μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες κυρίως προσφέρουν αγαθά σε εξευτελιστικές τιμές με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Όταν ο αγοραστής έρθει σε επαφή μαζί τους συνήθως μέσω συνομιλίας με mail ή ενός ψεύτικου λογαριασμού facebook, του κλείνουν ραντεβού σε μια ερημική σχετικά τοποθεσία και με την χρήση βίας και απειλών του αποσπούν τα χρήματα που είχε επάνω του για την αγορά του προϊόντος.

Μερικοί απατεώνες, αν το θύμα είναι στην επαρχία, του ζητούν να προκαταβάλει ένα μέρος των χρημάτων (μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων) σαν προκαταβολή, προκειμένου να του κρατήσουν το υποτιθέμενο προϊόν. Βέβαια αυτή την πρακτική την ακολουθούν με πολλούς αγοραστές και μαζεύουν προκαταβολές από όλους, χωρίς ποτέ να παραδώσουν το οτιδήποτε.

Τα αγαθά τα οποία θα πρέπει να σας παραξενέψουν για την χαμηλή τους τιμή είναι κινητά τηλέφωνα γνωστής αμερικάνικης εταιρίας, ακριβά ποδήλατα, επώνυμες τσάντες και ρολόγια αλλά και αυτοκίνητα και μηχανές.

Μπορεί να να έχουμε οικονομική κρίση, αλλά ποτέ μην θεωρήσετε λογικό, ένα προϊόν που κοστίζει στην αγορά 600 ευρώ να σας το δώσει κάποιος για 100-150 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που δίνει το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές σας μέσω διαδικτύου.

Πολλοί ιστοτοποι αγγελιών μάλιστα, έχουν δεχτεί αμέτρητες καταγγελίες για εξαπάτηση αγοραστών μέσω παραπλανητικών αγγελιών και έχουν υποχρεωθεί να αναρτήσουν προειδοποιητικά μηνύματα προς τους υποψήφιους αγοραστές.

2013-07-31 16_51_56-car

 

προειδοποιητικός πίνακας γνώστης ιστοσελίδας αγγελιών

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu παπακι cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά.

 

 

 

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Ποια είναι η σέξι χήρα από την Ουκρανία που σε «βομβαρδίζει» στο Facebook

Διαστάσεις καθημερινής και συνεχόμενης ενόχλησης λαμβάνουν τα… ελκυστικά προφίλ Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς …