Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή ! Τα spam με τα sex video της Emma Watson ξαναγύρισαν στο Facebook

Προσοχή ! Τα spam με τα sex video της Emma Watson ξαναγύρισαν στο Facebook

spam

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Θυμάστε τις δημοσιεύσεις – προειδοποιήσεις που είχαν σαν θέμα την Emma Watson;

Αν και είναι μια παλιά κακόβουλη καμπάνια, φαίνεται ότι το όνομα της Emma τραβάει πολύ κόσμο. Ειδικά αν ο τίτλος του Facebook Spam διαφημίζει ένα Sex Tape της διάσημης ηθοποιού.

facebook-spam-abusing-mcafee-url-shortner

“Emma Watson Star of Harry Potter made a sex Tape”

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπόσχεται το καυτό βίντεο θα οδηγηθείτε στην σελίδα της Google για μεταφράσεις. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα που φιλοξενείται σε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας της “altervista.org”.

Ως συνήθως, τα θύματα καλούνται να αντιγράψουν και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL που περιέχει το access token του facebook για να πιστοποιήσουν την ηλικία τους.

facebook-spam-ads-access-token-steal

 

Μόλις κάνουν κλικ στο κουμπάκι “Activate”, θα εμφανιστεί ένα pop-up που θα αναφέρει “8 Νέα σχόλια”. Κάνοντας κλικ στο “συνέχεια” θα σας μεταφέρει σε μια εφαρμογή του Facebook που ζητά από τους χρήστες να δώσουν την άδεια να έχει πρόσβαση στο προφίλ τους, τη λίστα φίλων, τις διευθύνσεις email και τις ημερομηνίες γέννησης.

Οι spammers βέβαια δεν ζητάνε τις ημερομηνίες για να σας στείλουν κάρτα στα γενέθλιά σας. Οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για νέα κακόβουλα spam ή για οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο σκοπό.

facebook-spam-steal-personal-information

 

Πηγή: iguru.gr

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κάμερα υπολογιστή ή αλλιώς… το μάτι των επιτηδείων

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των έξυπνων συσκευών. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε …