Προσοχή ! Τα spam με τα sex video της Emma Watson ξαναγύρισαν στο Facebook

1640

spam

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Θυμάστε τις δημοσιεύσεις – προειδοποιήσεις που είχαν σαν θέμα την Emma Watson;

Αν και είναι μια παλιά κακόβουλη καμπάνια, φαίνεται ότι το όνομα της Emma τραβάει πολύ κόσμο. Ειδικά αν ο τίτλος του Facebook Spam διαφημίζει ένα Sex Tape της διάσημης ηθοποιού.

facebook-spam-abusing-mcafee-url-shortner

“Emma Watson Star of Harry Potter made a sex Tape”

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπόσχεται το καυτό βίντεο θα οδηγηθείτε στην σελίδα της Google για μεταφράσεις. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα που φιλοξενείται σε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας της “altervista.org”.

Ως συνήθως, τα θύματα καλούνται να αντιγράψουν και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL που περιέχει το access token του facebook για να πιστοποιήσουν την ηλικία τους.

facebook-spam-ads-access-token-steal

 

Μόλις κάνουν κλικ στο κουμπάκι “Activate”, θα εμφανιστεί ένα pop-up που θα αναφέρει “8 Νέα σχόλια”. Κάνοντας κλικ στο “συνέχεια” θα σας μεταφέρει σε μια εφαρμογή του Facebook που ζητά από τους χρήστες να δώσουν την άδεια να έχει πρόσβαση στο προφίλ τους, τη λίστα φίλων, τις διευθύνσεις email και τις ημερομηνίες γέννησης.

Οι spammers βέβαια δεν ζητάνε τις ημερομηνίες για να σας στείλουν κάρτα στα γενέθλιά σας. Οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για νέα κακόβουλα spam ή για οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο σκοπό.

facebook-spam-steal-personal-information

 

Πηγή: iguru.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .