ΠΡΟΣΟΧΗ ! Απατεώνες στο Facebook κερδίζουν λεφτά υποσχόμενοι ταξίδι στη Disney με πληρωμένα τα έξοδά

22

Facebook-Scam-Win-a-Disney-Cruise-with-2-000-Spending-Money-415567-2

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Απατεώνες έχουν δημιουργήσει σελίδες στο Facebook που ονομάζονται «Walt Disney World» στις οποίες ισχυρίζονται ότι δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι μέσω της Disney Cruise.

“Great news, we’re giving you a chance to get a Disney Cruise for you and 5 friends to 50 people from us with $2,000 spending money for a date of your choice. To enter Just Share this video then go here: www.disney-cruise-lines.com,” αναφέρουν οι αναρτήσεις με τίτλο «Win a Disney Cruise with $2,000 spending money».

Ο υποτιθέμενος διαγωνισμός δεν έχει να κάνει με τη Disney. Επιπλέον, ο σύνδεσμος δεν ανακατευθύνει στην ιστοσελίδα της Disney Cruise Lines, αλλά σε μια τοποθεσία όπου οι χρήστες λαμβάνουν οδηγίες για να ολοκληρώσουν μια έρευνα προκειμένου να κερδίσουν υποτιθέμενα δώρα, προειδοποιεί η Hoax Slayer.

Κάθε φορά που μία από τις έρευνες αυτές ολοκληρώνεται, οι απατεώνες κερδίζουν  χρήματα μέσω διαφόρων συνεργασιών δικτύωσης . Επιπλέον, μερικά από τα sites ζητούν από τους χρήστες, προσωπικά στοιχεία , τα οποία μπορούν επίσης να αποτιμηθούν σε χρήμα με διάφορους τρόπους.

Τέλος, εξαπατώντας τους χρήστες, κάνοντας “Like” σε ψεύτικες σελίδες στο Facebook , οι cybercrooks αυξάνουν συνεχώς την αξία τους. Οι σελίδες με ένα μεγάλο αριθμό likes μπορεί να αξίζουν πολλά χρήματα στην μαύρη αγορά, δεδομένου ότι μπορούν να αναδιαμορφωθούν για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Πηγή : SecNews.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφαλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατωντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet