ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ιός βγάζει φωτογραφίες τους χρήστες μέσω webcam

1307

8566082872_1b3b11dc9d_z

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Ένα ψεύτικο anti-virus (λογισμικό – ένα πρόγραμμα το οποίο μας βοηθάει να εντοπίσουμε ιούς, spywares, adwares, trojans και άλλα τέτοια κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να έχει κολλήσει ο υπολογιστής μας) εκβιάζει τους χρήστες, βγάζοντας τους κρυφά φωτογραφία με την κάμερα τους, όταν είναι online.

Η εταιρεία Webroot προειδοποιεί ότι το κακόβουλο λογισμικό – το οποίο περιλαμβάνει το ψεύτικο «Antivirus Security Pro» λογισμικό – απενεργοποιεί τον υπολογιστή σας, τότε ισχυρίζεται ότι έχουν εντοπίσει ιούς και απαιτεί χρήματα από τους χρήστες για να «αγοράσουν την πλήρη έκδοση του προϊόντος» και να αφαιρέσουν τις απειλές.

Εάν ο χρήστης δεν απαντήσει μέσα σε λίγα λεπτά, το κακόβουλο λογισμικό παίρνει μια εικόνα από ό, τι είναι μπροστά από τις webcam, τους δείχνει την εικόνα και τους προειδοποιεί ότι η «μόλυνση» προσπαθεί να στείλει τη φωτογραφία σε μη αναγνωρισμένους χρήστες. Απειλεί επίσης ότι ο ιός μπορεί να προσπαθήσει να κλέψει τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, φωτογραφίες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.webroot.com/blog/2013/11/27/new-rogue-now-takes-screenshots/

Μερικές φωτογραφίες 

Antivirus-Security-Pro

 

webcam-shot

 

 

Πηγή : www.secnews.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .