ΠΡΟΣΟΧΗ : e-mails από το Facebook οδηγούν σε phishing ( ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων ) ιστοσελίδες

42

phishing-1

 

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/asfaleia.sto.internet  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχονται από το Facebook έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν τα θύματα τους σε μια ιστοσελίδα phishing ( ηλεκτρονικό ψάρεμα )

Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” είναι ένας τρόπος εξαπάτησης των χρηστών υπολογιστών με στόχο να τους κάνει να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή οικονομικά στοιχεία, μέσω ενός παραπλανητικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μιας παραπλανητικής τοποθεσίας Web. Μια συνηθισμένη απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ξεκινά με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο μοιάζει με μια επίσημη ειδοποίηση από αξιόπιστη πηγή, όπως τράπεζα, εταιρεία πιστωτικής κάρτας ή ευυπόληπτη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι παραλήπτες του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατευθύνονται στο να επισκεφθούν μια τοποθεσία Web, η οποία έχει δημιουργηθεί με στόχο την εξαπάτησή τους, όπου τους ζητείται να παράσχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός ή ο κωδικός πρόσβασης κάποιου λογαριασμού τους. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται συνήθως για την υποκλοπή ταυτότητας.Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” είναι ένας τρόπος εξαπάτησης των χρηστών υπολογιστών με στόχο να τους κάνει να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή οικονομικά στοιχεία, μέσω ενός παραπλανητικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μιας παραπλανητικής τοποθεσίας Web. Μια συνηθισμένη απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ξεκινά με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο μοιάζει με μια επίσημη ειδοποίηση από αξιόπιστη πηγή, όπως τράπεζα, εταιρεία πιστωτικής κάρτας ή ευυπόληπτη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι παραλήπτες του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατευθύνονται στο να επισκεφθούν μια τοποθεσία Web, η οποία έχει δημιουργηθεί με στόχο την εξαπάτησή τους, όπου τους ζητείται να παράσχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός ή ο κωδικός πρόσβασης κάποιου λογαριασμού τους. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται συνήθως για την υποκλοπή ταυτότητας.

Το μήνυμα στα Ελληνικά είναι :

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ο λογαριασμό σας στο Facebook θα απενεργοποιηθεί. Κάποιος ανέφερε το λογαριασμό σας. Ίσως, έχετε ανεβάσει κάποια φωτογραφία που μπορεί να είναι προσβλητική ή επιβλαβής για τους άλλους, ή ίσως να γράψατε κάτι άσχημο. Για να σταματήσετε την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, θα πρέπει να τον επιβεβαιώσετε στο Facebook» αναφέρουν τα μηνύματα.

Το μήνυμα στα Αγγλικά είναι :

“WARNING. YOUR FACEBOOK ACCOUNT WILL BE DISABLED. Someone has reported your account. Perhaps, you have uploaded an image that can be insulting or harmful to others. And chances are you writing content rough. To stop the warning, you must confirm your account Facebook”

Οι σύνδεσμοι που περιέχουν φυσικά δεν οδηγούν στο Facebook, αλλά σε μια ιστοσελίδα απάτη που παριστάνει την σελίδα εισόδου του Κοινωνικού Δικτύυ, σύμφωνα με το Hoax Slayer.

Αν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, αλλάξετε άμεσα password στο Facebook.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet