Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο Facebook ;

917

facebook-sign-89

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να χαζολογάει στο Facebook αφήνοντας στην άκρη διάφορες υποχρεώσεις, όπως το διάβασμα οι φοιτητές για παράδειγμα. Λέμε στους φίλους ότι δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο Facebook, αν και αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι είμαστε εθισμένοι και δε θέλουμε να το καταλάβουμε.

Πόσο εθισμένοι όμως; Υπάρχει ένα πρόγραμμα, το TimeRabbit, το οποίο υπόσχεται να μας δείξει πόσο χρόνο αφιερώνουμε στο Facebook. Σε δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες. Το πρόγραμμα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να καταλαβαίνει πότε ο χρήστης είναι στο Facebook από Internet ExplorerGoogle Chrome και Mozilla Firefox.

Το πρόγραμμα τρέχει στο παρασκήνιο, ξεκινώντας τη χρονομέτρηση όταν ο χρήστης κοιτάζει τη σελίδα του Facebook και σταματώντας όταν ο χρήστης αλλάζει καρτέλα, ελαχιστοποιεί το browser (περιηγητής διαδικτύου) ή βρίσκεται μακρυά από το πληκτρολόγιο (AFK) για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Προσωπικά, εγκατέστησα το πρόγραμμα περισσότερο από περιέργεια, καθώς γνωρίζω ότι σπαταλώ αρκετό χρόνο στο Facebook, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο. Το TimeRabbit θα μου δείξει καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία στατιστικά. Φυσικά, δε μπορεί να λείπει και το lifetime, δηλαδή ο πλήρης χρόνος περιήγησης στο Facebook.

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Πηγή : digitallife.gr

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .