Πώς να θωρακίσετε το τηλέφωνό σας

1045

Smartphone-security

 

– Χρησιμοποιείτε μόνο ελεγχόμενες αγορές (app stores) για κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογών.

– Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις για τις εφαρμογές στο λειτουργικό σας σύστημα, έτσι ώστε να εμποδίζεται η εγκατάσταση των κακόβουλων apps.

– Ελέγχετε πάντα ποιος είναι ο δημιουργός της εφαρμογής που σκοπεύετε να κατεβάσετε. Ποιες άλλες εφαρμογές διαθέτει; Μήπως κάποια από αυτές μοιάζει αναξιόπιστη (π.χ., είναι άγνωστη και δεν εμφανίζει κριτικές χρηστών); Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να την αποφύγετε.

– Διαβάστε τις online κριτικές άλλων χρηστών που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Επισκεφθείτε τεχνολογικά sites που εμπιστεύεστε και διαβάστε τι γράφουν για την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.

– Ελέγχετε πάντα τα δικαιώματα (permissions) του κάθε app. Κάθε φορά που κάνετε λήψη ή ενημέρωση μιας εφαρμογής, λαμβάνετε μια λίστα με «άδειες δικαιωμάτων» που έχει το εν λόγω app στη συσκευή σας (δηλαδή, σε ποια δεδομένα έχει πρόσβαση). Ο γενικός κανόνας: αν μια εφαρμογή ζητά περισσότερα από ό,τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά της, μην την κατεβάζετε.

– Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού και ιών στο τηλέφωνο ή στην ταμπλέτα σας. Πολλές δημοφιλείς εταιρείες λογισμικού ασφαλείας προσφέρουν δωρεάν προγράμματα antivirus. Κατεβάστε ένα σήμερα κιόλας.

Πηγή : Tanea.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .