– Χρησιμοποιείτε μόνο ελεγχόμενες αγορές (app stores) για κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογών.
– Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις για τις εφαρμογές στο λειτουργικό σας σύστημα, έτσι ώστε να εμποδίζεται η εγκατάσταση των κακόβουλων apps.
– Ελέγχετε πάντα ποιος είναι ο δημιουργός της εφαρμογής που σκοπεύετε να κατεβάσετε. Ποιες άλλες εφαρμογές διαθέτει; Μήπως κάποια από αυτές μοιάζει αναξιόπιστη (π.χ., είναι άγνωστη και δεν εμφανίζει κριτικές χρηστών); Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να την αποφύγετε.
– Διαβάστε τις online κριτικές άλλων χρηστών που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Επισκεφθείτε τεχνολογικά sites που εμπιστεύεστε και διαβάστε τι γράφουν για την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.
– Ελέγχετε πάντα τα δικαιώματα (permissions) του κάθε app. Κάθε φορά που κάνετε λήψη ή ενημέρωση μιας εφαρμογής, λαμβάνετε μια λίστα με «άδειες δικαιωμάτων» που έχει το εν λόγω app στη συσκευή σας (δηλαδή, σε ποια δεδομένα έχει πρόσβαση). Ο γενικός κανόνας: αν μια εφαρμογή ζητά περισσότερα από ό,τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά της, μην την κατεβάζετε.
– Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού και ιών στο τηλέφωνο ή στην ταμπλέτα σας. Πολλές δημοφιλείς εταιρείες λογισμικού ασφαλείας προσφέρουν δωρεάν προγράμματα antivirus. Κατεβάστε ένα σήμερα κιόλας.
Πηγή : Tanea.gr