Σημαντικό ! Amber Alert – Προσέξτε καλά πριν αναδημοσιεύσετε μία εξαφάνιση

1910

logo_amber_alert

 

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Κατά καιρούς, είτε στο facebook, είτε σε διάφορες ιστοσελίδες, bloks κλπ, διαβάζουμε για Amber Alert – Εξαφάνιση του τάδε παιδιού. Η πρώτη συναισθηματική φόρτιση με το διάβασμα της αγωνιώδους ανακοίνωσης μας ωθεί να κάνουμε αμέσως αναδημοσίευση έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να μάθει για τον γεγονός, πράγμα που ίσως βοηθήσει να βρεθεί το παιδί μία ώρα νωρίτερα.

Ο λόγος που καθόμαστε και γράφουμε αυτό το άρθρο είναι ότι μας στενοχωρεί αφάνταστα να βλέπουμε αναδημοσιεύσεις εξαφάνισεων ανήλικων παιδιών που έχουν ήδη βρεθεί ακόμα και έξι μήνες πριν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι στα μηνύματα αυτά αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο του παιδιού καθώς  και η φωτογραφία του.

Δεν είναι άδικο και ιδιαίτερα στενάχωρο για την οικογένεια που είχε την τρομακτική εμπειρία της εξαφάνισης του παιδιού της και ενώ προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές  και να ισορροπήσει την ψυχική υγεία του ανήλικου ξαφνικά να βλέπει την δική σας ανακοίνωση με το όνομα και την φωτογραφία φάτσα κάρτα?? Οι αν θέλετε οι φίλοι του στο σχολείο να του πουν «Κώστα, σε είδαμε πάλι χτες στο διαδίκτυο, έχεις γίνει διάσημος» [το Κώστας τυχαίο όνομα].

Προσέξτε λοιπόν τι κάνετε, και εσείς στο facebook αλλά και εσείς οι Blokers. Δεν είναι όλα ένα παιχνίδι και δεν είναι το διαδίκτυο ένας χώρος που σας βλέπει μόνο η παλιοπαρέα σας. Και όσοι το κάνετε «καλή την πίστη» και με την «χαρά να βοηθήσετε» προσέξτε ιδιαίτερα γιατί μπορείτε εύκολα να καταστρέψετε όλη την δουλειά ανοικοδόμησης μιάς παιδικής ψυχής.

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ειδικά για το facebook,  ότι αν αναμεταδώσετε την είδηση απευθείας από την πηγή, δηλαδή από την σελίδα του «χαμόγελο του παιδιού» τότε μετά την εύρεση του οι άνθρωποι εκεί φροντίζουν άμεσα να κατεβάσουν την ανακοίνωση και έτσι αυτόματα φεύγει και από τον δικό σας χώρο. Αν απλά αναμεταδώσετε την εξαφάνιση από οποιοδήποτε άλλον θα μείνει για πάντα στο χώρο σας. Και , δεν ξέρουμε γιατί, αλλά είμαστε σιγούροι, ότι αφού μάθετε ότι το παιδί βρέθηκε δεν θα ανατρέξετε ποτέ στις προϋγούμενες ανακοινώσεις σας για να διαγράψετε το σχετικό άρθρο σας.

Θυμόμαστε μάλιστα, ότι σε μία σχετική ερώτηση που έγινε στο «χαμόγελο του παιδιού» στο facebook, αν μπορεί κάποιος να τυπώσει το Amber Alert και να το κρεμάσει στις κολώνες της ΔΕΗ της περιοχής του, η απάντηση που του δόθηκε ήταν «όχι, γιατί όταν το παιδί θα βρεθεί θα πρέπει ΑΜΕΣΑ όλες αυτές οι αφίσες να κατέβουν και ότι επίσης το χαμόγελο του παιδιού παίρνει ειδική άδεια από την αστυνομία για να δημοσιεύσει τα προσωπικά στοιχεία και την φωτογραφία του παιδιού με ισχύ μέχρι να βρεθεί» .  Δηλαδή, με λίγα λόγια προσέξτε τι αναδημοσιεύετε γιατί εκτός από εγκληματίας εξ αμελείας ίσως να είστε ΚΑΙ παράνομοι.

Copyright © iGuRu.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .