Αρχική » Social Media » Facebook » Τι κάνει το Facebook τις παλιές φωτογραφίες μας;

Τι κάνει το Facebook τις παλιές φωτογραφίες μας;

facebook122-fouska-gr_

Κάθε μέρα, ανεβαίνουν  στο Facebook 350 εκατομμύρια φωτογραφίες. Το σύνολο των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο κοινωνικό δίκτυο, υπολογίζεται σε 240 δισεκατομμύρια.

Πάραυτα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτές χρησιμοποιούνται από τους χρήστες ή καλύτερα, μόνο με τις «τελευταίες» κάθε φορά αλληλεπιδρούμε (πατάμε Like, σχολιάζουμε κλπ). Το 82% της κίνησης στο Facebook, κατευθύνεται μόλις στο 8% των φωτογραφιών. Έτσι, το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να αποθηκεύει τις «παλιές» φωτογραφίες σε νέα facilities, ψυχρής αποθήκευσης, στο Oregon των ΗΠΑ.

Τι είναι η «ψυχρή αποθήκευση»; Ουσιαστικά είναι servers που δεν είναι συνεχώς ανοιχτοί, αλλά είναι σε sleep mode. Σε αντίθεση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης του Facebook, στα «ψυχρής αποθήκευσης» data centers οι servers θα έχουν οκταπλάσια χωρητικότητα ενώ οι ανάγκες ενέργειας, θα είναι φανερά μικρότερες.

Το μόνο μειονέκτημα στην όλη ιστορία θα είναι ότι όταν θα θέλετε να έχετε πρόσβαση στις παλαιότερες φωτογραφίες, αυτό θα παίρνει λίγη ώρα παραπάνω. Το Facebook λέει πως ο χρήστης δεν θα καταλαβαίνει διαφορά ιδιαίτερη και ούτως ή άλλως, οι τελευταίες φωτογραφίες, θα παραμείνουν στους «ζεστούς» σέρβερ.

Πηγή: digitallife.gr

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Facebook και των διάφορων άλλων υπηρεσιών της …