Αρχική » Social Media » Facebook » Το Facebook ΣΒΗΝΕΙ προφίλ – Δείτε γιατί & προσέξτε !

Το Facebook ΣΒΗΝΕΙ προφίλ – Δείτε γιατί & προσέξτε !

281212104429_9844

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει το facebook εδώ και καιρό ενάντια στα “ψεύτικα” προφίλ που έχουν δημιουργήσει χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο είναι μια παλιά ιστορία που δεν είχε μπει 100% σε εφαρμογή. Tις τελευταίες ημέρες όμως το φαινόμενο έχει αυξηθεί και τα σβησίματα των προφίλ έχουν αρχίσει. Όσα από αυτά τα αντιλαμβάνεται ως “ψεύτικα” το facebook τα καταργεί.

Σίγουρα θα βρεθούν πολλοί “ψυχάκηδες” περί της ιδιωτικότητας και θα σας αποτρέψουν ή ήδη το έχουν κάνει σε πολλούς από εσάς ή εσείς οι ίδιοι φοβόσαστε να δώσετε το κινητό σας στο facebook για ταυτοποίηση του λογαριασμού σας , όπως ένα δεύτερο email για ανάκτηση σε περίπτωση παραβίασης, ή μπορεί να σας ζητήσουν να αναγνωρίσετε κάποιους φίλους σας από τις φωτό που έχετε. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μην νομίζετε ότι πίσω από αυτόν τον έλεγχο κρύβονται άνθρωποι που είναι μόνιμα πίσω από έναν υπολογιστή γιατί αυτό είναι ανέφικτο με τόσους εκατομμύρια λογαριασμούς.

Αυτά τα αναλαμβάνουν προγράμματα (ρομποτοειδή όπως λέγονται) με σχετικούς αλγόριθμους για την ανακάλυψη των ψεύτικων προφίλ. Έχουμε γράψει κατά το παρελυόν αρκετές σημειώσεις για το facebook από τον προγραμματιστή και developer της Ομάδας ΖΗΤΑ και έχουμε επισημάνει το γεγονός κάτω από ποιές προϋποθέσεις διαγράφονταιι λογαριασμοί. Σχετική αναφορά μπορείτε να βρείτε στις σημειώσεις μας με τον τίτλο 10 Βασικοί λόγοι απενεργοποίησης λογαριασμού το facebook.

Ενώ λοιπόν όσοι είναι «παρανοϊκοί» με την ιδιωτικότητα, σας λένε να μην δίνετε το τηλέφωνό σας στο Facebook για ταυτοποίηση του λογαριασμού που ανοίξατε, ή να μην μπαίνετε στη διαδικασία να «αναγνωρίσετε» φίλους σας από τις φωτογραφίες τους, το κοινωνικό δίκτυο δεν σας δίνει αυτή την επιλογή. Το θέμα επίσης των ρυθμίσεων σας στον λογαριασμό σας είναι αρκετό βασικό και για όλα αυτά υπάρχει το help center του facebook. Γράψτε απλά στην google Help Center Facebook ή Κέντρο Βοήθειας Facebook και θα δείτε ΧΙΛΙΑΔΕΣ θέματα που σχετίχονται με τον λογαριασμό σας και που είναι ένας καλός οδηγός για τους αρχάριους ή για τους μη γνωρίζοντες που απλά διατηρούν ένα λογαριασμό.Αν προσπαθήσετε να μπείτε στο προφίλ σας από διάφορες συσκευές ή διάφορους περιηγητές (browsers) δλδ firefox, internet explorer, opera, safari κλπ, θα κληθείτε να κάνετε και τα τρία, δλδ της ταυτοποίησης λογαριασμού δια μέσου τηλεφώνου αλλά και email αλλά και αναγνώριση φωτό των φίλων σας αλλιώς ο λογαριασμός σας θα μπλοκαριστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΟ FACEBOOK ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ δηλαδη ταυτότητα , δίπλωμα ή πιστωτική κάρτα.

ΑΝ σας ζητηθεί κάτι τέτοιο έχετε πέσει θύμα Phising =ψαρέματος από κλέφτες στοιχείων.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ μόνο τους τρόπους αναγνώρισης από τηλέφωνο, email ή οτιδήποτε άλλο αλλά ΠΟΤΕ με ότι έχει σχέση με προσωπικά σας στοιχεία αναγραφόμενα σε ταυτότητα ή οπουδήποτε αλλού.

Αρκετοί από αυτούς που έχουν φτιάξει εις γνώσιν τους «ψεύτικα» προφίλ, για σοβαρούς λόγους ιδιωτικότητας όπως λένε, βλέπουν τα προφίλ να διαγράφονται. Και ο «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη…

ΕΜΕΙΣ σε όλα αυτά τα “ψεύτικα” προφίλ έχουμε να πούμε : ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ !!! ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ !!! ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ !!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ :  planet-greece.blogspot

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Facebook και των διάφορων άλλων υπηρεσιών της …