Εξιχνίαση υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων – 16χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες 17χρονης

7

ccu

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού .

 

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού .

Προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα 17χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, το καλοκαίρι του 2015 υπέπεσε στην αντίληψή του διαδικτυακή συνομιλία σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ της κόρης του, η όποια διατηρεί προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και χρήστη άλλου προφίλ της ιστοσελίδας. Κατόπιν τούτου, ενημέρωσε τη σύζυγό του η οποία εντόπισε το προφίλ με το οποίο συνομιλούσε η ανήλικη κόρη της.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαχειριστής του προαναφερθέντος προφίλ ζήτησε με επιμονή και τελικά έπεισε την ανήλικη κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στην οικία του ανωτέρω 16χρονου σε περιοχή της Αττικής.

Χθες (28/1/2016), στο πλαίσιο έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω και στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν αποκλειστικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ, με το όνομά του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) : CYBERKID για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
  • Ιστότοπος: www.cyberkid.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ