250.000 λογαριασμοί του Twitter Hacked ! Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

9

twitter-hack-notice

Είχαμε αρκετές προβλέψεις ασφαλείας για το 2013 από διάφορες εταιρίες, αλλά να μάλλον δεν περιμέναμε να αρχίσει κάτι τόσο γρήγορα.

Το Twitter σήμερα άρχισε να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι τα συστήματα ασφαλείας τους έχουν παραβιαστεί και πληροφορίες για περίπου 250.000 λογαριασμούς έχουν διαρρεύσει.

Ο Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών του Twitter Bob Lord αναφέρει ότι ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης έπεσαν στα χέρια των hackers.

Όλοι οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης στο Twitter είναι κρυπτογραφημένοι αλλά ίσως οι hackers θα μπορούσαν να σπάσουν την κωδικοποίηση και να εμφανίσουν τους κωδικούς σε μορφή απλού κειμένου. Οπότε σαν ένα προληπτικό μέτρο ασφαλείας το Twitter έχει αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης και έχει αποστείλει emails στους κατόχους των hacked λογαριασμών.

Αν ήσασταν ένας από τους 250.000 λογαριασμούς που επηρεάζονται, θα πρέπει να λάβετε σύντομα ένα email που θα σας ενημερώνει ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό πρόσβασης, αναφέρει το Neowin, Τα καλά νέα είναι ότι το Twitter κατάφερε να ανακαλύψει την επίθεση ενώ οι hackers βρισκόταν στη διαδικασία της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δεδομένα, που σημαίνει ότι τους σταμάτησαν ενώ είχαν αρχίσει να κατεβάζουν δεδομένα .

Ο Bob Lord πιστεύει ότι η επίθεση “δεν είναι η δουλειά ερασιτεχνών” ούτε ένα “μεμονωμένο περιστατικό”. Το Twitter συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να προσπαθήσει και να βρει τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για αυτή την πρόσφατη επίθεση, ενώ, επίσης, υπενθυμίζει (και πάλι) σε όλους να απενεργοποιήσουν την Java στους υπολογιστές τους.

 

Copyright © iGuRu.gr