Δύο φοιτητές κι ένας 50άχρονος ανήρτησαν στο διαδίκτυο τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

1147

11188

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Άρθρο απο Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δύο φοιτητές κι ένας 50άχρονος προσδιορίσθηκαν και ονομαστικοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τα υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία, ενώ για τον 50άχρονο ο οποίος έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές, αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Δύο φοιτητές από Αθήνα, και Μυτιλήνη- Φ.Σ.24ων ετων και μεταπτυχιακός φοιτητής Ε.Τ. 28χρόνων- και ο 50άχρονος Ν.Α. απο Θεσσαλονίκη, ταυτοποιήθηκαν ως οι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ανήρτησαν σε ιστολόγια (blog’s) υβριστικά σχόλια για το Βαγγέλη Γιακουμάκη (15/03) λίγες ώρες από τη στιγμή που εντοπίσθηκε ο άτυχος  στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Για τους δύο φοιτητές δεν έχει προκύψει η οποιαδήποτε σχέση είτε με την Κρήτη, είτε με τα Γιάννινα, ενώ δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, και κινήθηκε τακτική διαδικασία, αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο για τον 50άχρονο, ο οποίος  έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα-βιασμό, ληστεία, παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή κ.α-.  Ο αρμόδιος Εισαγγελέας, του άσκησε ποινική δίωξης για απήθεια, όταν Αστυνομικοί οι οποίοι τον εντόπισαν στο σπίτι του, και επιχείρησαν τη σύλληψή του, διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα στοιχεία των τριών ατόμων διαβιβάστηκαν από τη Google (20/03) στη ΔΔΗΕ. Κατά την έρευνα, προέκυψαν τουλάχιστον 8 ηλεκτρονικές ταυτότητες διευθύνσεων στη Google και το Twitter, μέσω των οποίων δημοσιοποιήθηκαν τα υβριστικά κείμενα κατά του 20άχρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, σχεδόν τρεις ώρες, από την πρώτη ανάρτηση (15/03-13.00), το ιστολόγιο (blog) «πέφτει», με τους διαχειριστές της να προσπαθούν να κρύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, όταν χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο,  ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη (18/03) για τους υβριστές blogger’s για πρόκληση τέλεσης κακουργήματος που τελείται από μίσος, προκειμένου η Google και το Twitter να παρέχουν τα στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου, και σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Νομικο πλαίσιο λειτουργίας της Google, η εταιρεία αίρει το απόρρητο όταν αποστέλλεται αίτημα που αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή : Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

 

Διαβάστε :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ 

Δείτε τα βίντεο μας στο Youtube πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .