56χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να αποπλανά 14χρονη σε ξενοδοχείο

673

elas

Με πλαστά προφίλ προσέγγιζε  ανήλικη . Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά τη διάρκεια αποπλάνησης 14άχρονης, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Πρόκειται για 56άχρονο Διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Είχε προσεγγίσει την ανήλικη μέσω πλασματικού προφίλ στην ιστοσελίδα γνωριμιών ενηλίκων στο οποίο εμφανιζόταν ως 25άχρονος. Ο 56άχρονος υποσχόταν στα κορίτσια που προσέγγιζε πως είχε τις «τεχνικές μιας ανώδυνης πρώτης ερωτικής επαφής», και τις έπειθε να περιέλθουν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο ψευδώνυμους λογαριασμούς, ενώ και η ίδια είχε ψευδώς δηλώσει ηλικία των 16 ετών.

Από διαδικτυακές επικοινωνίες- σύμφωνα με την καταγγελία-, η 14χρονη πείστηκε να αποστείλει αρχικα γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, σε δύο συναντήσεις τους, ενώ τον είχε ενημερώσει για την ηλικία της- ότι είναι 14 ετών.
Ο 56άχρονος, πατέρας δύο παιδιών, αν και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω (10/01) για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα- βιασμό ανήλικης-, ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για πλημμέλημα- πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών-. Ωστόσο η προανακριτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις διαδικτυακές συνομιλίες, φέρεται ο 56άχρονος να αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο ακόμη «επαφές» του με ανήλικες.

Όπως διακριβωθηκε, με την ανήλικη είχε επικοινωνησει και 49άχρονος ιδιωτικός υπάλληλος απο την Αράχωβα, ο οποίος της είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες του με πρόθεση να αποσπάσει φωτογραφίες της έφηβης κοπέλας η οποία αρνήθηκε την πρόταση του 49άχρονου να συναντηθούν.

Στο σπίτι του 56άχρονου διευθυντή τράπεζας στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με κάρτα μνήμης. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Ενώ σε έρευνα στην οικία του 49άχρονου στην Αράχωβα κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής ( tablet), από το οποίο διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα.

Σε βάρος του 49άχρονου ασκήθηκε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.

Δείτε βίντεο σχετικά με την υπόθεση ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) : CYBERKID για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
  • Ιστότοπος: www.cyberkid.gr

 

Νάντια Αλεξίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .