6 λάθη που κάνουμε στα social media και μας κάνουν ευάλωτους

1054

social-media-buttons1_1025082796

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πιθανόν κάνετε στα social media και σας κάνουν ευάλωτους

 

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μια πραγματική και διαδεδομένη απειλή οπότε πρέπει να αυξήσετε την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο και σαφώς και στα social media. Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Δέχεστε followers ή αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε!

Επιτρέποντας σε αγνώστους να βλέπουν το Facebook, το Twitter, το Instagram σας και άλλα σας προφίλ σε social media, τους παρέχετε ουσιαστικά πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

Δεν θα τα λέγατε αυτά σε ξένους στο δρόμο επειδή θα ήταν περίεργο κι επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και online.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Kaspersky Lab, το 31% των χρηστών δέχονται συνδέσεις με ανθρώπους που δεν ξέρουν. Αυτό μπορεί να τους εκθέσει σε ακόμα πιο άγνωστα άτομα και ακόμα και σε διαφημιστές και σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πατάτε links που σας στέλνουν οι διαδικτυακοί σας φίλοι χωρίς να ρωτάτε τι είναι!

Συνήθως οι φίλοι κοινοποιούν links από αστείες εικόνες ή ενδιαφέροντα άρθρα. Αλλά δεν είναι κακό αν είστε επιφυλακτικός για links που φαίνονται πονηρά ή προέρχονται από κάποιον που δεν γνωρίζετε ή έχετε μιλήσει σπάνια.

Η έρευνα έδειξε ότι 26% των χρηστών θα πατούσαν κλικ σε κάποιο link που θα τους αποστελλόταν χωρίς δισταγμό και ανησυχία.

Μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες!

Δεν είναι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία που πρέπει να προστατεύετε!

Οι λογαριασμοί μπορούν να δημιουργηθούν με πολύ λίγα στοιχεία όποτε αν είναι κάτι που δεν θέλετε να μοιραστείτε με τον εργοδότη σας, με ξένους και με τους φίλους σας μην το βάζετε online.

Περίπου το 1/3 των χρηστών των social media που ρωτήθηκαν μοιράζονται τα posts τους, τα check-in κι άλλες πληροφορίες όχι μόνο με τους φίλους τους αλλά με οποιοδήποτε είναι online.

Αυτό αφήνει την πόρτα ορθάνοιχτη για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να επιτεθούν καθώς οι χρήστες αγνοούν πόσο δημόσιες μπορούν να είναι οι πληροφορίες τους.

Παραμελείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Και το Twitter και το Instagram να απορρίψετε followers και το Facebook έχει ελαφρώς πιο σύνθετες ρυθμίσεις απορρήτου.

Αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες, φωτογραφίες, status ή άλλες πληροφορίες που δεν θέλετε να τις ξέρουν άλλοι σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε την προστασία που παρέχεται.

Παρότι πάνω από τα ¾ των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν social media, υπάρχει σαφής έλλειψη ευαισθητοποίησης για θέματα ασφαλείας.

Όλοι σας οι κωδικοί είναι ίδιοι ή είναι αποθηκευμένοι στον browser σας

Αν και είναι πολύ βολικό να έχετε τους κωδικούς σας αποθηκευμένους και να μπαίνουν κατευθείαν μόλις κάνετε log in, αν κάποιος χακάρει τον browser σας θα αποκτήσει πρόσβαση στα πάντα.

Οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης αποτελούνται από συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων και κεφαλαίων και μικρών και χαρακτήρων. Πρέπει να είναι ισχυροί και να τους θυμάστε αλλά μην είναι προφανείς οπότε ξεχάστε τα γενέθλια σας!

Δεν έχετε λογισμικό ασφαλείας!

Σε συνδυασμό με την επαγρύπνηση και την κοινή λογική, το λογισμικό ασφαλείας προστατεύει τη ψηφιακή σας ζωή από απειλές του Διαδικτύου και προστατεύει την ιδιωτική σας ζωή και ταυτότητα.

Οι χρήστες των social media παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και ουσιαστικά δίνουν σε ξένους εύκολη πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία.

 

 

SecNews.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .