[FACEBOOK] Γιατί δεν πρέπει να αποδέχεστε αιτήματα φιλίας από αγνώστους . Πέντε σοβαροί λόγοι

1175

facebook-5Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Στο αρθρο αυτο θα μάθετε  πέντε σοβαρούς λόγους για τους οποίους οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν δέχονται αιτήματα φιλίας και γιατί δεν πρέπει ποτέ να δέχονται αγνώστους.

Το άρθρο είναι απο την σελίδα Ελληνικά hoaxes . Σκοπός της σελίδας  Ελληνικά hoaxes είναι η απομυθοποίηση και το ξεσκέπασμα, για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ώστε οι χρήστες που δεν έχουν την εμπειρία να πάρουν μια ιδέα ώστε να μην είναι εύκολα θύματα και να μην πέφτουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης.

Εντάξει, αν δεχτείτε ένα άγνωστο στο facebook για φίλο, αυτό δεν είναι αρκετό για να σας χακάρουν τον υπολογιστή σας, (όπως αρκετές φήμες ισχυρίζονται) αλλά σίγουρα δεν συνιστάται για τους παρακάτω λόγους.

facebook-1

1. Η αποδοχή αγνώστων αυξάνει τον κίνδυνο κλωνοποίησης του προφίλ σας και να διαρρεύσουν προσωπικές σας πληροφορίες.

Κλωνοποίηση του προφίλ σας είναι η διαδικασία συλλογής επαρκών προσωπικών πληροφοριών από ένα χρήστη, προκειμένου για ένας απατεώνας να αντιγράψει το προφίλ του θύματος.

Μερικές φορές ένας απατεώνας θα συγκεντρώσει σταδιακά, κομμάτια από φαινομενικά αθώες προσωπικές πληροφορίες, προκειμένου να διαπράξει, κλωνοποίηση του προφίλ σας.

Αποδοχή αγνώστων στο Facebook, τους δίνει πρόσβαση σε αυτές τις προσωπικές πληροφορίες. Ακόμα και φαινομενικά αθώες πληροφορίες, όπως οι φίλοι ονόματα κατοικίδιων, και συνήθειες, θα βοηθήσουν ένα απατεώνα στην κλωνοποίηση του προφίλ σας.

Φυσικά θα δώσετε πρόσβαση και σε περισσότερες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φωτογραφίες σας, τον αριθμό τηλεφώνου και την διεύθυνση σας. Αυτό από μόνο του θα επέτρεπε σε απατεώνα να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του λογαριασμού στο Facebook ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την στόχευση των φίλων σας.

Η εξασφάλιση ότι έχετε εμπιστοσύνη στους κοινωνικούς κύκλους σας και αν οι ρυθμίσεις απορρήτου έχουν ρυθμιστεί σωστά, μειώνει τις πιθανότητές να πέσετε θύμα κλωνοποίησης του προφίλ σας.

facebookspam

2. Η αποδοχή αγνώστων αυξάνει τον κίνδυνο για ανεπιθύμητες, κακόβουλες συνδέσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από απατεώνες που τις πλημμυρίζουν με spam που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από διάφορες απάτες.

Phishing απάτες που κλέβουν πληροφορίες του χρήστη, λήψη κακόβουλων επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης και να εγκατασταθούν κακόβουλες εφαρμογές του Facebook. Ακόμη, να κατευθύνουν τους χρήστες σε μια σελίδα απάτη, απομίμηση του Facebook, που σου ζητάει login, και έτσι κλέβει τους κωδικούς σύνδεσης. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας και να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο η απάτη.

Η αποδοχή αγνώστων στο Facebook μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο, διότι εάν ο ξένος τυχαίνει να είναι ένας απατεώνας, μπορεί να δημοσιεύσει συνδέσμους στο προφίλ σας ή να στέλνει μηνύματα στο chat παράθυρο.

Φυσικά εξακολουθεί να απαιτεί από το χρήστη να κάνει κλικ πάνω στους συνδέσμους, αλλά έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες ο χρήστης να κάνει κλικ σε ένα link spam και να πέσει θύμα της απάτης. Αυτές οι δημοσιεύσεις στο προφίλ σας, βάζουν σε κίνδυνο και τους φίλους σας.

facebook-3

3. Η αποδοχή αγνώστων, πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να πέσετε θύμα σοβαρού εγκλήματος.

Εγκληματίες όλων των ειδών χρησιμοποιούν το Facebook. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν συχνά αναφερθεί, πώς ανήλικοι χρήστες έχουν παρασυρθεί σε επικίνδυνες συναντήσεις, όπου μπορούν να συμβούν όλα τα είδη των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών εγκλημάτων και ληστειών. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα εκβιασμού.

Οι μεγάλης ηλικίας χρήστες ή χρήστες χωρίς εμπειρία αποτελούν άλλη μία ευάλωτη ομάδα στο Facebook, και οι απατεώνες θα χρησιμοποιήσουν διάφορες απάτες για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους αυτούς και να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά. (πχ. με την ψεύτικη υπόσχεση επιστροφής ενός πολύ μεγαλύτερου χρηματικού ποσού)

Αισθηματικές απάτες μπορούν επίσης να συμβούν, αν το θύμα παρασυρθεί, και στείλει χρήματα σε κάποιο είδος της σχέσης.

Η αποδοχή αγνώστων σας βάζει και σε άλλους κινδύνους όπως η έμμονη, παρακολούθηση και παρενόχληση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ —> http://ellinikahoaxes.gr/2014/12/09/facebook-friends/

Πηγή άρθρου : Ελληνικά hoaxes

 

 

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

 

 

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

 

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .