Άγνωστος ανέβασε φωτογραφία της κόρης της και ισχυριζόταν ότι ήταν παιδί του

851

1

Από τη μια  κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο διαδίκτυο οι παιδεραστές, οι παιδόφιλοι και οι groοmers, αυτοί που αποπλανούν ανήλικους µε σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση, και από την άλλη πολύ συχνά γίνεται υπεξαίρεση των φωτογραφιών μας

Σύμφωνα με την έγκυρη dailymail , η Danica Patterson , έμαθε ότι ένας άγνωστος ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook , φωτογραφίες της 4χρονης κόρης της

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

“Υπήρχαν φωτογραφίες της κόρης μου στην σελίδα του. Ήταν σοκαριστικό, δεν έχω λόγια να περιγράψω πως αισθάνθηκα!»  είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Η Danica Patterson έπεσε θύμα ψηφιακής απαγωγής. Ένας ξένος που έμενε στην Νέα Υόρκη είχε ανεβάσει φωτογραφίες της κόρης της στο λογαριασμό του στο fb, ισχυριζόμενος ότι ήταν κόρη του.

2A6545DF00000578-0-She_was_warned_by_friends_that_the_stranger_called_Ramon_Figuero-a-89_1436497817488 (1)

Το πιο ανησυχητικό όμως ήταν που ο άντρας αυτός, είχε γράψει διάφορα σχόλια κάτω από αυτές τις φωτογραφίες, όπως “Δεν μπορείτε να πείτε, είναι φτυστή εγώ!»ή “Θα κάψει καρδιές όταν μεγαλώσει” είχε γράψει κάτω από μια άλλη.

Danica είπε ότι κάποιος της είχε στείλει φωτογραφίες του προφίλ αυτού του άντρα και των αναρτήσεων του στο fb αλλά όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές , δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν.

“Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αναφορά στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω γιατί δεν είχα πρόσβαση στο προφίλ του. Ο μόνος τρόπος για να κάνω κάτι ήταν να κάνω αναφορά σε ολόκληρο το προφίλ του”.

Σύμφωνα με την μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, οι διαχειριστές του Facebook της είπαν ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν παραβίαζε κάποιον από τους όρους χρήσης και λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι (!!).

“Σύμφωνα με τους διαχειριστές του facebook, δεν υπήρχε πρόβλημα που ένας άντρας παρίστανε ότι η κόρη μου ήταν δική του!” λέει η Danica.

Ο John Browning, δικηγόρος που ειδικεύεται στη νομοθεσία σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα, αποκάλεσε το έγκλημα “ψηφιακή απαγωγή.” “Το φαινόμενο έχει αρχίσει να συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Είναι κάτι τρομακτικό αλλά δυστυχώς, όχι παράνομο»αναφέρει.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στο τί φωτογραφίες ανεβάζετε και σε ποιούς είναι ορατές!

Δυστυχώς και στην χώρα μας δεν υπάρχει νόμος για το θέμα αυτό . Όπως και σε άλλες χώρες . Αυτό το φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και καιρό και στο Instagram με χρήστες να κλέβουν τις φωτογραφίες ανηλίκων και να τις δημοσιεύουν ως δικές τους ή τις προσφέρουν για υιοθεσία . Σε αρκετές περιπτώσεις στις αναρτήσεις αυτές υποτίθεται πως σχολιάζει το ίδιο το ανήλικο

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .