Έρχονται αλλαγές στο Facebook . Νέοι κανόνες και περιορισμοί

823

1264376

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το Facebook ενημέρωσε τους όρους της κοινότητας (TOS ή Terms of Service) ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να μοιραστούν στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές  https://www.facebook.com/communitystandards αποσαφηνίζουν τις πολιτικές του Facebook πάνω σε αρκετά θέματα, όπως την παρενόχληση, την απειλή βίας, του αυτοτραυματισμού και της ρητορικής μίσους. Η εταιρεία προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του αποκλειόμενου προσβλητικού περιεχομένου και της επιτρεπόμενης ελευθερίας έκφρασης στο δίκτυο της.

Το Facebook απαγορεύει την παρενόχληση άλλων χρηστών, την απειλή σεξουαλικής βίας, την προώθηση του αυτοτραυματισμού και την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Επίσης, καταργεί την ρητορική μίσους που προσβάλλει ανθρώπους με βάση την φυλή τους, την εθνικότητα τους, την εθνική καταγωγή τους, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και του γενετήσιου προσανατολισμού τους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα επιχειρεί να επανεξετάζει περιπτώσεις που θα της αναφέρονται, προκειμένου να διατηρήσει την ελευθερία των χρηστών να μοιραστούν τις ιδέες τους. Για παράδειγμα, θα εξετάζει το περιεχόμενο που απεικονίζει βία ή και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να διαπιστώσει αν έχει αναρτηθεί για σαδιστική ευχαρίστηση ή για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα αυτά, πριν αποφασίσει αν θα την διαγράψει ή όχι.

Επίσης στην σχετική ιστοσελίδα του το Facebook αναφέρει ότι «η κοινότητά στηρίζεται στη διαφορετικότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να διαφωνήσετε ή να ενοχληθείτε από κάτι, αλλά επειδή δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις να μην είναι δυνατόν να καταργηθεί ή να το μπλοκαριστεί. Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει τις προσωπικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε τι θα βλέπετε και τι όχι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρύβετε δημοσιεύσεις ατόμων ή σελίδων που σας προκαλούν ή σας προσβάλουν, ή ακόμα και να τους διαγράψετε από τη λίστα των φίλων σας.»

Από την άλλη αν το Facebook λάβει ένα αίτημα από μια χώρα για αφαίρεση κάποιου περιεχομένου, γιατί είναι παράνομο ή προσβλητικό στην χώρα αυτή, δεν θα χρειαστεί αναγκαστικά να διαγράψει το περιεχόμενο, αλλά να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτό στην εν λόγω χώρα.

Η εταιρεία σύμφωνα με το TNW, αναφέρει επίσης ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση της τάξης του 11 % κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 από αιτήσεις κυβερνήσεων διαφόρων χωρών για περιορισμό περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Το Facebook προσθέτει επίσης ότι «θα συνεχίσει να πιέζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να αναμορφώσουν τις πρακτικές τους επιτήρησης με τρόπο που να διατηρεί την ασφάλεια και την προστασία των λαών τους, διασφαλίζοντας παράλληλα δικαιώματά και ελευθερίες που προστατεύονται.»

Πηγή : Iguru.Gr

Διαβάστε :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ 

Δείτε τα βίντεο μας στο Youtube πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .