Αρχική » Απάτες Internet-Τηλεφωνία » Ανέβασε ροζ βίντεο στο διαδίκτυο χωρίς την συγκατάθεση της

Ανέβασε ροζ βίντεο στο διαδίκτυο χωρίς την συγκατάθεση της

ccu-cyberalert

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

Συνελήφθη 41χρονος Κύπριος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα προσωπικά βίντεο ημεδαπής, χωρίς τη συναίνεσή της

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δυσφήμιση και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, Κύπριος 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δυσφήμιση και παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής που αφορούσε στην ανάρτηση προσωπικών της βίντεο σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, χωρίς τη δική της συναίνεση.

Στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη και ενδελεχής έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι 41χρονου, ο οποίος όπως προέκυψε εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του 41χρονου, εντοπίστηκαν βίντεο της καταγγέλλουσας σε προσωπικές της στιγμές. Συγκεκριμένα, υπήρχαν δεκαπέντε (15) βίντεο, τα οποία φέρονται να είναι στην αυθεντική τους μορφή και άλλα δέκα (10) βίντεο, προϊόν επεξεργασίας και συνένωσης των αρχικών.

Επιπλέον, βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών της ιδίας, επίσης σε προσωπικές της στιγμές, μια κάρτα microSD και ηλεκτρονικός φάκελος που παραπέμπει σε εφαρμογή κινητών τηλεφώνων επεξεργασίας αρχείων βίντεο και ταυτίζεται με το λογισμικό, που χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία των αναρτηθέντων στο διαδίκτυο επίμαχων βίντεο.

Από την επιτόπια αυτοψία στο κινητό τηλέφωνο του 41χρονου εντοπίστηκε «φάκελος» με την ονομασία της επίμαχης ιστοσελίδας, στον οποίο όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, με τις κάρτες μνήμης τους, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 41χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Στον πενταψήφιο αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο : ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios – android : CYBER KID για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ

Πηγή : ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για την Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …