Αρχική » Security » [ΠΡΟΣΟΧΗ] Εφαρμογές σε Android χρησιμοποιούν την κάμερα εν αγνοία των χρηστών

[ΠΡΟΣΟΧΗ] Εφαρμογές σε Android χρησιμοποιούν την κάμερα εν αγνοία των χρηστών

Android-Camera-apps

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Μία τελευταία αποκάλυψη για τη χρήση της κάμερας στο Android, αναφέρει ότι υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή του smartphone, χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν.

Αυτό το γεγονός μπορεί να πάρει δυσσάρεστες διαστάσεις αφού μια κακόβουλη εφαρμογή θα μπορούσε να τραβά φωτογραφίες ή και βίντεο και να τα στέλνει σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Η ασφάλεια των smartphones είναι στο επίκεντρο της προσοχής και η αποκάλυψη ότι οι φωτογραφικές μηχανές λειτουργούν ακόμη και εν αγνοία του χρήστη, δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό.

Ο Szymon Sidor δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο, όπου εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια πώς τα δικαιώματα χρήσηςτης κάμερας στο Android, μπορεί να παραποιηθούν και πώς μπορεί να εξαπατηθεί ο χρήστης.

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Στην ιδανική περίπτωση, η φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να λάβει φωτογραφίες, μόνο όταν το κλείστρο είναι ανοικτό. Επομένως, είναι απίθανο για τον χρήστη να αγνοήσει ότι η εφαρμογή της κάμερας ανοίγει μόνη της και τραβά φωτογραφίες.

Το κλειδί για κάτι τέτοιο, είναι να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να συσκοτιστεί το κλείστρο της κάμερας με κάποιο τρόπο. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο Sidor κατάλαβε ότι το μέγεθος της οθόνης θα μπορούσε να αλλάξει μέχρι 1 pixel.

Σε ένα σύγχρονο τηλέφωνο με Android, 1 pixel σε μια οθόνη 1080p δεν είναι τίποτα, και θα είναι σχεδόν αδύνατονα το εντοπίσει ο χρήστης. Μέσω αυτής της παραποίησης της οθόνης που έκανε, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή που έφτιαξε, μπορούσε να τραβήξει φωτογραφίες και να τις στέλνει με email από τη συσκευή, ακόμη και όταν ο χρήστης κοιτάζει την οθόνη, χωρίς να αντιληφθεί ότι αυτό συμβαίνει.

Όσον αφορά στις άδειες χρήσης των εφαρμογών υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βεβαιωθεί κανείς ότι αυτό δεν θα συμβεί στο τηλέφωνο ή το tablet του. Ο χρήστης αυτό που έχει να κάνει, είναι να βεβαιωθεί κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής από το Play Store, ποια δικαιώματα ζητούνται. Αν η εφαρμογή δεν έχει σχέση με τη φωτογραφική μηχανή, δεν θα πρέπει να ζητά την άδεια να χρησιμοποιεί την κάμερα.

Το Android έχει επίσης ένα αρχείο διεργασιών του συστήματος που επιτρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες τι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και ποιες ζητούν άδεια για να λειτουργήσουν.

Πηγή: e-pcmag.gr

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …