H EE θέλει να απαγορεύσει τη χρήση Social Media σε εφήβους κάτω των 16 ετών

762

social-media-buttons1_1025082796

Έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών ενδέχεται να μην μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση σε social media, όπως το Facebook, το Instagram ή το Snapchat, χωρίς γονική άδεια, αν εγκριθούν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προτείνονται σε νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θέλει να ανεβάσει το σχετικό όριο από τα 13 στα 16 έτη.

Οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ θέλουν οι νέοι να μην εισέρχονται στα social media όπως το Instagram, το Facebook και το Snapchat εκτός αν παίρνουν άδεια από τους γονείς τους.Φυσικά αυτές οι σκέψεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιχειρηματικά μοντέλα των social media εταιρειών, που έχουν επικεντρωθεί στην προσέλκυση νέων σε ηλικία χρηστών.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι εκατομμύρια εφήβων κάτω των 16 ετών θα πρέπει να ζητούν άδεια από τους γονείς τους κάθε φορά που θέλουν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κατεβάσουν μία εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσουν μία μηχανή αναζήτησης.

Το σχετικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα κράτη-μέλη, θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλους “πονοκεφάλους” στα μεγάλα social networking sites, καθώς σήμερα σχεδόν όλες οι σχετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat και Google, επιτρέπουν τη χρήση από την ηλικία των 13 ετών, σύμφωνα με την ισχύουσα αμερικανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ωστόσο, οι αλλαγές θεωρούνται απαραίτητες ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα bullying που παρατηρούνται σε αυτές τις ηλικίες όχι μόνο στους σχολικούς χώρους αλλά και στο Internet.

Η πρόταση του κανονισμού, που θα συζητηθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει κατόπιν να ψηφιστεί από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, πριν την επικύρωσή της μέσα στο νέο έτος. Έπειτα, οι χώρες-μέλη θα έχουν περιθώριο δύο ετών για να εφαρμόσουν το νόμο, ενώ η αποτυχία εφαρμογής του θα οδηγήσει τις εταιρείες σε μεγάλα πρόστιμα που θα φτάνουν έως το 5% του τζίρου τους.

Ο κανονισμός αποτελεί μέρος μίας προσπάθειας συνολικής αναθεώρησης της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των δεδομένων η οποία θα ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θέλετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας & να κερδίσετε ολοκληρωμένη προστασία απέναντι σε ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο τοτε διαβάστε το αρθρο του διαγωνισμού μας πατώντας ΕΔΩ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .