Πέντε (5) απαγορευμένα posts στο Facebook για τα Χριστούγεννα

1100

facebook-ipad-coffee

Το καλύτερο εργαλείο για να μοιραζόμαστε φωτογραφίες και αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας είναι αδιαμφισβήτητα το Facebook. Όμως σκεφτείτε δυο φορές πριν ποστάρετε κάτι φέτος τα Χριστούγεννα. Το ired.gr έφτιαξε μια λίστα με 5 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε στo δημοφιλές social media δίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

 

Θα λείψετε από το σπίτι τα Χριστούγεννα

ired-facebook-posts-03

Είναι πολύ ωραίο αν έχετε τη δυνατότητα να περάσετε την εορταστική περίοδο με την οικογένεια και τους φίλους σας, μακριά από το σπίτι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφημίσετε το γεγονός ότι το σπίτι θα μείνει άδειο και χωρίς επίβλεψη όλες αυτές τις ημέρες. Εκτός και αν απευθύνεστε σε ένα μικρό group φίλων μέσω του Facebook Messenger, τα posts σας είναι εκτεθειμένα σε όλους τους followers σας, που δεν είναι πάντα τόσο κοντινοί σας φίλοι. Το πιο απλό πράγμα για κάποιον είναι να βγάλει ένα screenshot και να μοιραστεί την πληροφορία με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε ή εμπιστεύεστε.

Δώστε προσοχή στη κοινοποίηση της τοποθεσίας σας

ired-facebook-posts-02

Το Location data είναι εξαιρετικά χρήσιμο γιατί επιτρέπει στο smartphone σας να χαρτογραφήσει ολόκληρη τη συλλογή των φωτογραφιών σας σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει στους φίλους σας να παρακολουθούν την πορεία σας στην πόλη. Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέσουν τις φωτογραφίες, τις καταστάσεις τους και τις θέσεις τους με μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αν λοιπόν, μοιραστείτε μια φωτογραφία για το νόστιμο δείπνο των Χριστουγέννων και στην ενημέρωση υπάρχει ετικέτα για μια άλλη χώρα, μπορείτε, ακούσια, να αποκαλύπτετε ότι δεν βρίσκεστε στο σπίτι σας.

Μη διαφημίζετε ότι αξίζει να σας κλέψουν

ired-facebook-posts-01

Μη χρησιμοποιείτε τα social media για να δείξετε σε όλους πόσο καλή είναι η νέα Ultra HD 4K τηλεόραση ή η νέα παιχνιδοκονσόλα που αγοράσατε. Είναι, σχεδόν, κυριολεκτικά, σαν να αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε ορατό σημείο έξω από το σπίτι ή τα πολύτιμα κοσμήματά σας στο περβάζι του παραθύρου σας.

Μόνος στο σπίτι

ired-facebook-posts-04

Είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα του oversharing για κάθε σκέψη ή ενημέρωση για την προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή. Αλλά όταν πρόκειται για κάτι απλό, όπως του ότι θα πρέπει να μείνετε μόνοι στο σπίτι γιατί ακυρώθηκε το ραντεβού σας ή ένα υπονοούμενο για την κλειδαριά του σπιτιού που ακόμη δεν έχει φτιαχτεί, μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα. Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό, αλλά είναι καλύτερο να έχετε υπόψη σας πάντα το χειρότερο σενάριο, πριν δημοσιεύσετε κάτι στο Facebook.

Προσέξτε ιδιαίτερα όταν κάνετε tag φίλους σας

ired-facebook-posts-05

Μπορεί να είστε πολύ χαρούμενοι που βγήκατε για ένα ποτό με τις φίλες σας ή τους φίλους σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται στην φωτογραφία θέλει να αναφέρεται με το όνομά του, ώστε και οι δικοί του φίλοι να γνωρίζουν που βρίσκεται και τι κάνει. Οπότε καλό είναι να τους ρωτήσετε πριν κάνετε tag το όνομά τους στην φωτογραφία που ανεβάζετε, αν και θα έπρεπε να έχετε και την έγκρισή τους και για το αν μπορείτε να ανεβάσετε τη φωτογραφία εξαρχής. Ειδικά, όσον αφορά τα παιδιά, οι φωτογραφίες από χριστουγεννιάτικες γιορτές στο σχολείο, θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες σε αγνώστους, όπως π.χ. την ακριβή θέση του σχολείου.

Πηγή άρθρου

iRed.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σελίδα μας  σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία λογισμικού ασφαλείας ESET Hellas , η οποία κατέχει ρεκόρ διακρίσεων και βραβεύσεων , δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει μια άδεια της εφαρμογής Smart Security 9 παρέχοντας του ολοκληρωμένη προστασία πραγματικού χρόνου απέναντι σε ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές . Πάρτε μέρος και εσείς στον διαγωνισμό μας πατώντας ΕΔΩ 

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .