Αρχική » Social Media » Facebook » Κυκλοφορεί απάτη στο Facebook όπου υπόσχεται BMW X6

Κυκλοφορεί απάτη στο Facebook όπου υπόσχεται BMW X6

Facebook-Scam-BMW-Manager-Donates-a-Brand-New-X6

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Eρευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια ψεύτικη σελίδα στο facebook που έχει δημιουργηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με σκοπό τη συλλογή likes και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών.

Η σελίδα υποτίθεται ότι ανήκει στον διευθυντή της BMW Marketing Group, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δωρίζει ένα ολοκαίνουριο BMW 6 σε έναν υπερτυχερό, κατόπιν κλήρωσης. Για να γίνουν όλα πιο πιστευτά, οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει μια φωτογραφία του διευθυντή της ΒΜW Ιndia, Peter Kronschnabl, στα εγκαίνια του BMW X6, το 2009.

Προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυτελές αμάξι, οι χρήστες καλούνται να κάνουν like στην σελίδα και share το post του διαγωνισμού. Φυσικά, η σελίδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την BMW, αλλά χρησιμοποιείται από τους απαταιώνες με σκοπό την συσσώρευση likes.

Μια σελίδα με μεγάλο αριθμό χρηστών έχει μεγάλη αξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εγκληματίες για την προώθηση διάφορων προϊόντων ή υπηρεσιών ή για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη σελίδα φαίνεται να έχει αφαιρεθεί πλέον από το κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο facebook page συγκέντρωσε περισσότερα από 18.000 likes και το post έγινε share περισσότερες από 27.000 φορές.

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …