Αρχική » Social Media » Facebook » Μια ακόμα νέα απάτη στο Facebook με εξωγήινους και κροκόδειλους

Μια ακόμα νέα απάτη στο Facebook με εξωγήινους και κροκόδειλους

2014-02-11 16_59_19-Baby-alien-found-in-Mexico

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι απατεώνες του διαδικτύου προσπαθούν για άλλη μια φορά να διανέμουν μια κακόβουλη εφαρμογή μέσω του Facebook με τη βοήθεια δημοσιεύσεων που παρουσιάζουν κάποιο βίντεο που κινεί το ενδιαφέρον (Facebook Scam). Ειδικοί εντόπισαν μια απάτη που υπόσχεται ένα βίντεο από ένα εξωγήινο μωρό που βρέθηκε από έναν αγρότη στο Μεξικό καθώς και ένα βίντεο που παρουσιάζει έναν άνθρωπο να καταβροχθίζεται από έναν κροκόδειλο.

 

2014-02-11 16_59_19-Baby-alien-found-in-Mexico

 

Όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να ανοίξουν το βίντεο, τους ζητείται να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή τουFacebook που ονομάζεται uTube Trending Videos, όπως αναφέρει η Cyberwarzone. Η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των θυμάτων.

2014-02-11 17_24_25-fake-facebook-app

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο του εξωγήινου μωρού αλλά και του ανθρώπου που γίνετε τροφή κροκόδειλου υπάρχουν στο YouTube. Ωστόσο, οι απατεώνες δεν θέλουν να δείξουν τα βίντεο. Τα χρησιμοποιούν απλά σαν δόλωμα για να ξεγελάσουν μέλη τουFacebook και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή τους.

Αν συναντήσετε τέτοιες δημοσιεύσεις, φροντίστε να μην εγκαταστήσετε τις κακόβουλες εφαρμογές. Αν είστε ήδη θύμα, αφαιρέστε την εφαρμογή uTube Trending Videos από το προφίλ σας στο Facebook.

 

Πηγή :  Iguru.Gr & SecNews.Gr

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές :

1. Να είσαστε επιφυλακτικοί με μια ανάρτηση που σου ζητάει να την αναπαράγεις. Τις περισσότερες φορές είναι hoax.

2. Ποτέ μην πιστεύετε ότι με το like ή την κοινοποίηση που θα κάνετε σε μια ανάρτηση ή φωτογραφία, κάποιο άρρωστο παιδάκι θα πάρει χρήματα. Καμιά εταιρία δεν το κάνει αυτό και φυσικά ούτε το facebook.

3. Όταν βλέπετε στον τίτλο της ανάρτησης λέξεις όπως, απίστευτο, σοκαριστικό, φρίκη, και άλλα συνώνυμα, να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί.

4. Ιστορίες που δεν έχουν στοιχεία, όπως ονόματα, τόπος, χρόνος κτλ είναι απλά ιστορίες, μην τις πιστεύετε.

5. Μην πιστεύετε οποιαδήποτε ιστορία που μιλάει για κλοπή ανθρωπίνων οργάνων στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό μέχρι σήμερα.

6. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και τη λογική σας. Αν κάτι σας φαίνετε απίστευτο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι ψέμα.

7. Αν σας ενδιαφέρει ένα θέμα ψάξτε με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για να βρείτε την αλήθεια. Tις περισσότερες φορές θα πέσετε από τα σύννεφα.

8. Μην πιστεύετε ιατρικές θεραπείες, φραπελιές και διάφορα μαντζούνια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

9. Αν μια ανάρτηση είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης τότε κάτι δεν πάει καλά. 10. Ψάξτε για σφάλματα λογικής μέσα στην ανάρτηση. Παράδειγμα: Δεν είναι δυνατό μια ανάρτηση να μιλάει για την Ελλάδα και να έχει αναφορά για δολάρια.

( το παραπάνω κείμενο είναι απο τον καλό φίλο Θεόδωρο Δανιηλίδη ο οποίος ξεσκεπάζει εις βάθος τις απάτες του ίντερνετ με την σελίδα Ellinika Hoaxes )

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …