Απάτη στο facebook με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up

35

1500

Μερικοί δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Πέρυσι είχε εμφανιστεί μια απάτη likefarming στο fb με ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up. Ο ψεύτικος διαγωνισμός ισχυρίζονταν πως οι χρήστες που θα κοινοποιήσουν και θα κάνουν like στη σελίδα θα κερδίσουν 1500’ ομιλίας, 1500 SMS προς όλα τα δίκτυα για 30 μέρες, από το WHAT’S UP της COSMOΤΕ. Φέτος έχουμε μία από τα ίδια, από τον ίδιο διαχειριστή της σελίδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Όπως γράψαμε στο περσινό άρθρο, ένας τρόπος για να κερδίσουν χιλιάδες οπαδούς στο facebook είναι με ψεύτικους διαγωνισμούς που δημιουργούνται μόνο για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν, οτιδήποτε ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απάτη like-farming διαβάστε το παρακάτω άρθρο μας.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.

 

https://archive.is/hNvjl

https://archive.is/FbgqA

Για να καταλάβουμε πως στήνεται το κόλπο, ας δούμε τι είχε συμβεί πέρυσι με τον ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up.
Ένας διαχειριστής σελίδων στο fb, δημιούργησε αυτόν τον ψεύτικο διαγωνισμό, για να εξαπατήσει τους χρήστες του facebook και να τους προσελκύσει στις σελίδες που διαχειρίζεται. Το κόλπο είναι στημένο για να προσελκύσουν χρήστες στις σελίδες και μόλις αποκτήσουν αρκετούς χιλιάδες οπαδούς να πουλήσουν τις σελίδες στη μαύρη αγορά.

Η ανάρτηση του ψεύτικου διαγωνισμός διαδόθηκε τόσο πολύ που η COSMOTE έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους χρήστες.

Μετά την ανάρτησή μας που μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ, ο διαχειριστής που έστησε τον ψεύτικο διαγωνισμό, επικοινώνησε μαζί μας στο fb και ρωτούσε αν γνωρίζουμε ποιος έχει τη σελίδα, κάνοντας τον ανήξερο.

Μετά από μερικές μέρες, μια από τις σελίδες από τις πολλές που διαχειρίζεται, βγήκε για πούλημα.

 

Επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε λεπτομέρειες.

 

Αυτές τις ημέρες, ο ίδιος διαχειριστής, στήνει ξανά το ίδιο κόλπο, με τον ψεύτικο διαγωνισμό του WHAT’S UP.

 

https://archive.is/hNvjl

Μάλιστα δεν προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητά του.

 

 

Όπως έγραψα στην αρχή, μερικοί δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν τις απάτες στο διαδίκτυο. Λογικό, από τη στιγμή που σχεδόν τίποτα δεν τους εμποδίζει.

Το κόλπο Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο επιτήδειος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Πηγή άρθρου 
eh

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ