[ΠΡΟΣΟΧΗ] Απάτη με βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook υπόσχεται να δείτε τον θάνατο νεαρής κοπέλας μετά από άγρια επίθεση

951

teen-died-immediately-facebook-video-scam-1

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Οι απατεwνες βρίσκοuν κάθε φορά έξυπνους τρόπους για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου και αυτήν την φορά ακόμα ένα νέο μήνυμα απάτη κυκλοφορεί στο Facebook . Μια δημοσίευση στο Facebook ισχυρίζεται παρουσιάζοντας μια εικόνα ότι μια νεαρή γυναίκα δέχτηκε μια βίαια επίθεση και πέθανε αμέσως μετά το συμβάν .  Η εικόνα παρουσιάζει ένα κουμπί βίντεο που υποτίθεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να δουν το βίντεο.

Το μήνυμα όπως αναφέρει το Hoax-Slayer είναι ένα τυπικό «συγκλονιστικό βίντεο» hoax ( ψέμα – απάτη ) . Φυσικά δεν υπάρχει βίντεο .  Η δημοσίευση έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους χρήστες να προωθήσουν την απάτη στο Facebook και να συμμετέχουν σε ψεύτικες online έρευνες και προσφορές.

Το μήνυμα του Facebook διαθέτει μια ανησυχητική εικόνα μιας νεαρής γυναίκας που δέχεται μια βίαια επίθεση, ενώ άλλοι στέκονται από πάνω της και την κρατάνε . Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι η κοπέλα πέθανε αμέσως μετά το συμβάν. Η εικόνα παρουσιάζεται σαν ένα teaser βίντεο.

 

teen-died-immediately-facebook-video-scam-1
Όταν κάποιοι χρήστες κάνουν κλικ στην εικόνα, για να δουν το βίντεο θα οδηγηθούν σε ένα site που είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με μια σελίδα του Facebook .  Ωστόσο, όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να δουν το βίντεο , η απάτη τους παροτρύνει να το δημοσιεύσουν-κοινοποιησουν πρώτα στο Facebook . Έτσι η απάτη τους εξαπλώνεται καθώς όλο και πιο πολλοί, έχουν την περιέργεια να δουν τι συνέβη.

 

teen-died-immediately-facebook-video-scam-2

teen-died-immediately-facebook-video-scam-3

 

Οι απατεώνες που δημιουργούν αυτές τις εκστρατείες κερδίζουν αρκετά χρήματα από τις προμήθειες πονηρών προγραμμάτων marketing κάθε φορά που ένας χρήστης συμπληρώνει μια έρευνα και παρέχει προσωπικά του στοιχεία.

Αν ένα από αυτά τα μηνύματα απάτη έρθει  στο δρόμο σας , μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή εικόνες που περιέχει .

Το ίδιο ισχύει και για άλλα βίντεο που υπόσχονται με πιασιάρικους τίτλους οτι θα δείτε κάτι .

Πηγη : Iguru.Gr

 

Διαβάστε επίσης και για άλλες απάτες στο facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .