[Προσοχή] – Και νέα απάτη που υπόσχεται χρωματιστό Facebook

1119

Phishing-1

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Μια ομάδα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες του Twitter του Facebook, του Instagram και του Outlook με ιστοσελίδες phishing .

Το Phishing είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα που σκοπό εχει , οι απατεώνες , να υποκλέψουν μέσα απο ψεύτικα μηνύματα ή σελίδες λογαριασμούς , κωδικούς απο κάρτες , username , κ.α

Oι απατεώνες χρησιμοποιούν λογαριασμούς του Twitter που έχουν παραβιαστεί και δημοσιεύουν μηνύματα που έχουν σχεδιαστεί να δελεάσουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους παρασύρουν σε ιστοσελίδες ρhishing.

Phishing-4

Για κάθε διαφορετικό τύπο ηλεκτρονικού ψαρέματος , χρησιμοποιείται και ένα άλλο μήνυμα. Ένα τυπικό tweet που παραπέμπει σε ρhishing ιστοσελίδα που φαίνεται σαν το Instagram αναφέρει κάτι σαν αυτό:

«Αποκτήστε νέους followers και likes στο Instagram ΔΩΡΕΑΝ! Χρησιμοποίησα και γω αυτή την εφαρμογή και λειτουργεί. Χωρίς ψεύτικους χρήστες:) [link]»

Phishing-2

 

Τα μηνύματα που απευθύνονται στους χρήστες του Facebook αναφέρουν «omfg το facebook σε χρώματα [link].»

Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει και με μηνύματα για άλλες υπηρεσίες όπως το Outlook και πάντα οδηγούν σε κάποια ιστοσελίδα ρhishing.

Όταν κάποιος  κάνει κλικ στους συνδέσμους, παρουσιάζονται σελίδες σύνδεσης του Facebook, του Outlook ή του Instagram.

Σε περίπτωση που την πατήσετε καλό θα ήταν να μην κάνετε το λάθος και δώσετε τα στοιχεία σας σε αυτές τις σελίδες. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης πάει άμεσα στα χέρια των απατεώνων.

Phishing-3.jpg

 

Μόλις το θύμα δώσει τα διαπιστευτήρια του, οδηγείται σε μια άλλη ιστοσελίδα που φαίνεται ότι προσφέρει δωρεάν proxy. Η ιστοσελίδα, που φιλοξενείται στο hostinghood.com, έχει αρκετές διαφημίσεις, έτσι είναι πολύ πιθανό ότι οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα μέσω των διαφημίσεων της Google.

Προσέξτε λοιπόν αυτά μηνύματα στο Twitter που δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και στο Facebook .

Αν είστε ήδη θύμα, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασις σας αμέσως, πριν οι εγκληματίες καταλάβουν τον λογαριασμό σας.

Πηγή : Iguru.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα ; Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .