Αρχική » Hoax-Chain-Phishing-Scam-Spam-Worm » Νέα απάτη προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα email της Microsoft

Νέα απάτη προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα email της Microsoft

microsoft-reactivate-email-scam-2014

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Προσοχή σε όλους εσάς που χρησιμοποιείτε e-mail από την Microsoft, καθώς μόλις παρατηρήθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τη Microsoft και την “WWW email domain host.” Τα emails δεν προέρχονται από την Microsoft, αλλά από απατεώνες που προσπαθούν μια ιστοσελίδα phishing, να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες.

Τα emails εντοπίστηκαν από τη σελίδα Hoax Slayer και έρχονται με θέμα «ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΟΥ EMAIL ΣΑΣ!» ή στα Αγγλικά “REACTIVATE YOUR EMAIL ACCOUNT!”

Τα emails αναφέρουν:

«Σύμφωνα με τις οδηγίες για την αναβάθμιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Microsoft Corporation και του WWW email domain host, όλοι οι ανεπιβεβαίωτοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να ανασταλούν για επαλήθευση. Για να αποφευχθεί η αναστολή του λογαριασμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, και να διατηρήσετε όλα τα περιεχόμενα των e-mail σας, παρακαλούμε κάντε μια αυτόματη επαλήθευση συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα επαλήθευσης. Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.»

“In compliance with the email upgrade instructions from Microsoft Corporation and WWW email domain host, all unverified email accounts would be suspended for verification. To avoid suspension of your email account and also to retain all email Contents, please perform one time automatic verification by completing the online verification form. Please CLICK HERE.”

Οι κοινοποιήσεις αυτές φυσικά και δεν έρχονται από τη Microsoft. Όταν κάνετε το click here που προτρέπουν οι απατεώνες, θα οδηγηθείτε σε μια phishing ιστοσελίδα, όπου σας ζητηθεί να εισάγετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τον κωδικό, την ημερομηνία γέννησης σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα πολύ απλά διαγράψετε τα. Σε περίπτωση που έχετε πέσει ήδη θύμα αυτής της απάτης, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας (ή τους κωδικούς πρόσβασης, αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε πολλούς λογαριασμούς) όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πηγή 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …