Αρχική » Απάτες Internet-Τηλεφωνία » Διαδικτυακή απάτη σε βάρος Εκδοτικού Οίκου

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος Εκδοτικού Οίκου

greek-cyber-crime-unitΗ σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση που σχετίζεται με παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος εκδοτικού οίκου

Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, για την εμπλοκή της στην υπόθεση, 58χρονη ημεδαπή – διαχειρίστρια ιστοσελίδας

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση η οποία σχετίζεται με παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος εκδοτικού οίκου.

Για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη στης 15.12.2014 στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής, μία 58χρονη ημεδαπή, ως διαχειρίστρια ιστοσελίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, προηγήθηκε μήνυση νόμιμου εκπροσώπου του παραπάνω εκδοτικού οίκου, σε βάρος ιδιοκτητών/διαχειριστών ομάδων ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε βάρος διαχειριστών άλλων ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοτόπων, είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου, διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους (url’s), μέσω των οποίων τους παρεχόταν αυτή η δυνατότητα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νομίμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη και ενδελεχής ψηφιακή έρευνα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στο πλαίσιο και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol). Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί η εμπλοκή της 58χρονης στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι της 58χρονης, στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι ήταν διαχειρίστρια της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Η 58χρονη συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, για κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol), για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα και από κάρτες μέλους Super Market

Μετά το σκάνδαλο Facebook Cambridge Analytica, θυμηθήκαμε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μας παρακολουθεί και …