Νέα απάτη στο Facebook χρησιμοποιεί το επερχόμενο Dislike button

796

dislike

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Πρόσφατα ο Mark Zuckerberg, CEO του κοινωνικού δικτύου Facebook, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να κάνετε Dislike, ή Δεν μου αρέσει στις δημοσιεύσεις των φίλων σας.

Όμως το εν λόγω χαρακτηριστικό κίνησε το ενδιαφέρον των εγκληματιών του κυβερνοχώρου και αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν δελεάζοντας ανυποψίαστους χρήστες στο διαδίκτυο.

Έτσι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο Facebook δημοσιεύσεις που υπόσχονται το κουμπί Dislike πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Οι απατεώνες δηλώνουν μάλιστα ότι θα διατεθούν σε λίγους χρήστες αρχικά, για δοκιμαστικούς σκοπούς. Αναφέρουν επίσης ότι το νέο χαρακτηριστικό διανέμεται “μόνο με πρόσκληση” από το σύστημα.

Η απάτη περιέχει επίσης συνδέσμους, που όταν πατηθούν, οδηγούν τον χρήστη σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα. Εκεί υπάρχει ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης που προτρέπει το χρήστη να ολοκληρώσει την διαδικασία άμεσα πριν την λήξει ο χρόνος του.

Η ιστοσελίδα ζητάει στη συνέχεια από τον χρήστη-θύμα να μοιραστεί την απάτη στο Facebook, αλλά και σε 5 ομάδες συζήτησης με το Messenger.

Μόλις εξαπλωθεί, η απάτη ανακατευθύνει το χρήστη σε μια νέα σελίδα, όπου καλείται να συμπληρώσει ορισμένα ερωτηματολόγια, τα οποία συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, ονόματα και κωδικούς πρόσβασης.

Να προσθέσουμε ότι έχουν αναφερθεί ορισμένες παραλλαγές της ίδιας απάτης που μπορούν εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του θύματος.

Έτσι καλό θα ήταν να σκεφτείτε δύο φορές πριν να κάνετε κλικ σε δημοσιεύσεις που σας φαίνονται ύποπτες, ή απλά πάρα πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι απατεώνες κερδίζουν σε αυτή τη μάχη γιατί ουσιαστικά δεν έχουν αντίπαλο. Για αυτό η συνεχής ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη

Iguru.Gr

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .