Νέα απάτη στο Facebook που υπόσχεται ανανέωση κάρτας για το κινητό

1567

bdfd861ede4533c54aed43ce7efa195a_XL

Οι απατεώνες στο ίντερνετ θα βρουν και θα κάνουν τα πάντα για να ξεγελάσουν τους χρήστες για να τσιμπήσουν κλικς στις σκουπιδοσελίδες τους και να κερδίσουν λεφτά από διαφημίσεις με ψεύτικα άρθρα και όχι μόνο . 

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο απατεώνας που κυκλοφορεί υπόσχεται στους χρήστες οτι αν κάνουν κάποια διαδικασία ( την κλασική κοινοποιήστε κτλ κτλ ) θα μπορούν να έχουν δωρεάν κωδικούς Cosmote , What’s Up κ.α .

 

Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ και πατήστε μέσα στο άρθρο για να συνεχίσετε την ανάγνωση .

Με την συγκεκριμένη απάτη είπαμε να ασχοληθούμε σήμερα και να κάτσουμε να ψάξουμε τι κρύβετε από πίσω . Εμείς ξέρουμε αλλά κάποιοι χρήστες όμως πέφτουν στην παγίδα

Αφού είδαμε την κοινοποίηση από φίλο μας στο κοινωνικό δίκτυο είπαμε να επισκεφτούμε την σελίδα μπας και βάλουμε καμία καρτουλα στο κινητό μας

Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ

Μαντέψτε … για να συνεχίσουμε ζητάει να κάνουμε like στην σελίδα του . Εύκολα και γρήγορα Likes και δείτε πόσοι ακόμα χρήστες έχουν κάνει . 50.000+ νούμερο καθόλου χαμηλό . Το να ζητάει μια σελίδα πρώτα like για να δεις ένα άρθρο η οτιδήποτε άλλο είναι ένα μέρος της απατεωνιάς που κρύβεται από πίσω .

Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ

Αφού έχουμε δώσει στον απατεώνα το Like μας μας αναφέρει ότι για να δούμε τον κωδικό πρέπει να κάνουμε κοινοποίηση του άρθρου δημόσια ή μόνο σε φίλους . Ο λόγος ; Όσο πιο πολλά άτομα κοινοποιησουν/πατήσουν like στην σελίδα τόσο το καλύτερο για τον απατεώνα . Εμείς το κάναμε κοινοποίηση για να δούμε αν θα μας δοθεί ο κωδικός .

Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ

Έχουμε κάνει κοινοποίηση δημόσια όπως είδατε στην παραπάνω φωτογραφία αλλά κωδικός πουθενά . Όμως παρατηρούμε ότι αναφέρει και κάτι ακόμα . Να κάνουμε κλικ σε μια από τις παρακάτω διαφημίσεις που έχει για να εμφανιστεί ο κωδικός .

Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ

Τώρα μαντέψτε … θα πάρετε κωδικό για το κινητό σας ή όχι ; Φυσικά και όχι ακόμα και αν πατούσατε σε μια από τις διαφημίσεις . Ο απατεώνας σας ξεγέλασε , τσίμπησε τα κλικς στην σελίδα του πήρε λεφτά απο διαφημίσεις μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις . 

Ίσως κάποιοι να πουν ότι οκ σιγά τι έγινε . Κρύβετε και κάτι ακόμα πιο σοβαρό πίσω από την σελίδα αυτή/ες που υπόσχονται κάρτες ανανέωσης .

Κατά την επίσκεψη μας στην συγκεκριμένη σελίδα τα δυο προγράμματα που έχουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή μας (Malwarebytes anti-malware & ESET Smart Security ) βάρεσαν συναγερμό και εντόπισαν πίσω απο την σελίδα αυτή κακόβουλο πρόγραμμα . Τώρα αν εσείς θέλετε να γεμίσετε τον υπολογιστή σας με κακόβουλα προγράμματα ε τότε σηκώνουμε εμείς τα χέρια ψηλά .

Και για όσους δεν πιστεύουν δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Για όσους δεν γνωρίζουν το Malwarebytes’ Anti-malware είναι μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά οποιονδήποτε χρήστη βρεθεί αντιμέτωπος με οποιαδήποτε περίπτωση που σχετίζεται με λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας  (malware)

To Smart Security της ESET παρέχει προληπτική προστασία ενάντια σε κάθε είδους online και offline απειλή και αποτρέπει την εξάπλωση κακόβουλου κώδικα, ακόμα και ισχυρής κρυπτογράφησης, σε άλλους χρήστες διαθέτοντας Antivirus και Antispyware.

Ενημέρωση :  

 • Όσες σελίδες υπόσχονται δωρεάν κάρτες να γνωρίζετε οτι ΔΕΝ ισχύει 100% όσα Likes & Share και να κάνετε , όση ώρα και να περιμένετε κωδικός δεν θα σας έρθει ποτέ . Σκοπός τους είναι μόνο να μαζέψουν Likes .
 • Τα like και οι κοινοποιήσεις από χρήστες βοηθάνε τέτοιες σελίδες απατεώνων ( τέτοιες σελίδες τις ονομάζουν Likewhore ) να παίρνουν υψηλότερη προτεραιότητα γιατί το Facebook υποθέτει ότι η σελίδα είναι δημοφιλής .
 • Ο απατεώνας σας ξεγέλασε , τσίμπησε τα κλικς στην σελίδα τους τσιμπάνε λεφτά από τα κλικς που κάνατε στις διαφημίσεις και όλα μέλι γάλα και αυτοί πίσω από τον υπολογιστή τους χαμογελάνε
 • Οι απατεωνιές αυτές και οι ψεύτικες υποσχέσεις για κάρτες και ότι άλλο σκεφτεί ο κάθε απατεώνας χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα και σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή ακόμα ο  απατεώνας να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα . Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες ακομα και για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware (κακόβουλων προγραμμάτων) έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
 • Οι ιδιοκτήτες της σελίδας μπορούν αμέσως μετά να δημοσιεύουν διαφημίσεις, αξιοποιώντας την άγνοια του κοινού προς δικό τους όφελος. Και ίσως η λέξη άγνοια να μην σας κάθεται καλά στο αυτί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ίδιο το κοινό βοήθησε στην ανάπτυξη της σελίδας.
 • Δείτε πόσα likes πήρε η σελίδα που αναλύσαμε και βγάλτε τώρα μόνοι σας συμπέρασμα
 • Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook,  με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.
 • Ο στόχος μέσα απο τα ψευτικα άρθρα και τις απατεωνιές είναι να να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore». Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως «Like-Farming».
 • Όταν βλέπετε τέτοιες σελίδες που υπόσχονται διαγωνισμούς καλό είναι πρώτα να το ψάξετε ή ζητήστε μας να το ψάξουμε εμείς στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ .
 • Προσοχή υπάρχουν πολλές σελίδες που υπόσχονται κάρτες η 1500 λεπτά κ.α για διάφορους λόγους . Είτε για τους παραπάνω που έχουμε αναφέρει ή γίνονται απο την πιτσιρικαρία με σκοπό να μαζέψουν ακόλουθους κ.α . Αν δείτε κάτι τέτοιο στο κοινωνικό δίκτυο ή αλλού επικοινωνηστε με την σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ .
 • Ανακοίνωση από την επίσημη σελίδα του Whats’Up έχει γίνει παλαιότερα σε σχετική ανάρτηση και έχουν αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Δείτε φώτο πατώντας ΕΔΩ

Πιστεύουμε τώρα κάποιοι να καταλάβατε ότι πίσω από αυτά τα άρθρα κρύβεται μια απάτη και ότι δεν θα κερδίσετε ποτέ κωδικούς για το κινητό σας .

Και όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο μας ….

Το μεγαλύτερο εφόδιο του ανθρώπου στην εποχή του διαδικτύου είναι η αντίσταση στην περιέργεια. Μάθετε να μην «τσιμπάτε» σε κάθε τυχαίο τίτλο, σε κάθε παραπλανητική διαφήμιση . Διδάξτε στους εαυτούς σας αλλά και στα παιδιά σας να μην τους τρώει η περιέργεια !

 

Off Topic

Λίγα λόγια για κάποιες σελίδας που το Clopy Paste το κατέχουν καλά . Καλό είναι όταν θα πάρετε κάποιο άρθρο από την σελίδα μας να βάζετε και πηγή στο τέλος του άρθρου . Δεν κοστίζει τίποτα . Καλό είναι να σεβόμαστε τον κόπο κάποιων . Αλλα ξεχάσαμε ότι κάποιες σκουπιδοσελιδες με ξένα κολυβα κάνουν κηδεία . Είναι οι κλασικές σελίδες που προσπαθούν και μέσα από τα ψευτικα άρθρα τους να τσιμπήσουν κλικς . Άρθρα που 9 στα 10 είναι μούφα . Σελίδες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ενα αληθινό άρθρο από ένα ψεύτικο . Σελίδες με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών μέσα από τα σκουπιδοάρθρα τους . Ξέρετε εσείς για ποιους μιλάμε . Είστε αρκετές σελίδες που κάποια μέρα θα γίνει και για εσάς ένα άρθρο για να γνωρίζουν οι χρήστες ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι . Ευτυχώς εμεις συνεργαζόμαστε με σοβαρές σελίδες και 100% αξιόπιστες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .