Προσοχή στο Facebook στο νέο περιστατικό απάτης τύπου «Έχετε ένα νέο Facebook Message»

947

facebook-ipad-coffee

Προσοχή στο Facebook στο νέο περιστατικό απάτης τύπου «Έχετε ένα νέο Facebook Message»

Έαν λάβετε ένα email που ισχυρίζεται πως έχετε ένα νέο μήνυμα ”new message” από το Facebook απλά διαγράψτε το, επειδή τα επισυναπτόμενα σε αυτό αρχεία περιέχουν malware δηλαδή κακόβουλο λογισμικό

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Το «Party τελείωσε» για την ομάδα ασφαλείας του Facebook αφού ένα νέο κύμα malware attacks έκανε την εμφάνισή του! Επί του παρόντος, η εκστρατεία επικεντρώνεται και στοχεύει τους Facebook users που σχετίζονται με το e-commerce.

Σύμφωνα με την ομάδα έρευνας του Comodo Threat Research Lab, αυτό το νέο malware εμφανίζεται με την μορφή email που ισχυρίζεται πως ο χρήστης έχει ένα νέο μήνυμα από το Facebook. Το όνομα του αποστολέα και το email address φαίνεται πως είναι αυτά του Facebook, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά μπορείτε να διαπιστώσετε πως το email address έχει διαφορετικά domain names και κανένα από αυτά δεν σχετίζεται με το Facebook με κανέναν τρόπο.

Nivdort

Το email subject line είναι άμεσο και προσπαθεί να ξεγελάσει τον παραλήπτη, παρόλ’ αυτά κάθε χρήστης λαμβάνει διαφορετικό. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

“A brief vocal e-mail was delivered; an audio announcement has been delivered!; an audible warning has been missed; you got a vocal memo!; you recently missed a short audible notice; και το γερμανικό:  Ein Videohinweis wurde vermisst (το οποίο σημαίνει: “a video note was missed”).

Ο ερευνητής της εταιρείας ασφαλείας Comodo  , Faith Orhan , δήλωσε στο blog του:

Την εποχή των cyber-attacks, η έκθεση μιας εταιρείας στο Ρhishing είναι μοιραία, είτε πρόκειται για γνωστή και μεγάλη εταιρεία είτε για μικρή. Mπορεί να μην είναι η τελειότερη μέθοδος επίθεσης που χρησιμοποιούν οι cyber-criminals – αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως γίνονται ολοένα και εξυπνότεροι στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουν τα μηνύματά τους.

Συχνότερα πλέον χρησιμοποιούν γνωστά και δημοφιλή applications ή social platforms κι επίσης κατασκευάζουν έτσι τους τίτλους γλωσσολογικά που ξεγελούν τους παραλήπτες να ανοίξουν τα emails, να κάνουν click στα links ή στα επισυναπτόμενα αρχεία κι έτσι διαδίδεται το malware

Σε κάθε email, το subject line τελειώνει με μια σειρά από τυχαίους χαρακτήρες όπως τα ‘Yqr’ ή ‘sele,’ το οποίο μάλλον τους βοηθά να προσπερνούν τα antispam byproducts. Το malware είναι κρυμμένο σε ένα .zip file που επισυνάπτεται στο email.

Σε αυτό το .zip file υπάρχει ένα .exe (εκτελέσιμο αρχείο) που περιλαμβάνει μια έκδοση του της οικογένειας malware Nivdort.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα συνημμένα αρχεία ! Μια ειδοποίηση απ’ το Facebook ΧΛΩΜΟ να περιέχει επισυναπτόμενα αρχεία !

ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ

sec

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

Πώς να ξεχωρίσετε το αξιόπιστο δημοσίευμα , από το φανταστικό

Οδηγός επιβίωσης από τα ψευτικα μηνύματα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .