Συνελήφθη για απειλή δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών γυναίκας και ανάρτησής τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

1193

6881C572625E75F86C26FC0BFCF0AFEA

 

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης, η οποία αφορούσε σε απειλή δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών γυναίκας και ανάρτησής τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Συνελήφθη, στην περιοχή της Σκύδρας, ως δράστης της εκβίασης o 22χρονος ημεδαπός διαδικτυακός συνομιλητής της καταγγέλλουσας , καθώς και ο 19χρονος συνεργός του

Ο δράστης, μέσω εφαρμογής βιντεοκλήσεων, φωτογράφιζε την καταγγέλλουσα εν αγνοία της και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της

Προκειμένου να μη δημοσιεύσει τις προσωπικές φωτογραφίες του θύματος, ο δράστης απαίτησε και έλαβε χρηματικό ποσό και κοσμήματα, τα οποία πούλησε σε ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου

Στα ψηφιακά ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης , την οποία διέπραξε σε βάρος διαδικτυακής του συνομιλήτριας, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-10-2014), στην περιοχή της Σκύδρας (Νομός Πέλλας), ένας 22χρονος ημεδαπός και ο 19χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση», της «Παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας» και της «Απλής συνέργειας σε εκβίαση».

Προηγήθηκε καταγγελία 37χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, ο δράστης εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν αναπτύξει μετά τη διαδικτυακή γνωριμία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, την φωτογράφιζε εν αγνοία και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαδικτυακών βιντεοκλήσεων.

Προκειμένου να μην αναρτήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην της αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα, ο δράστης απαίτησε και έλαβε εκβιαστικά από την παθούσα, το συνολικό χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Με το ίδιο πρόσχημα και με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη γυναίκα το επιπρόσθετο ποσό των (3.000) ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (21-10-2014), στον τόπο κατοικίας του, τη Σκύδρα Πέλλας.

Στο σημείο της συναλλαγής, προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος, καθ΄όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.

Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες, με αποτέλεσμα στην κατοχή και στην οικία του δράστη να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:

  • Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB STICK ), η οποία περιείχε φωτογραφίες της παθούσας
  • Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • Μία φορητή κάρτα μνήμης και
  • Ένα βιβλιάριο καταθέσεων.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβίασης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.

Πηγή : Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογραφων Θεσσαλονίκης 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .