Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ
Μία νέα μορφή κακόβουλου λογισμικού που απειλεί την ασφάλεια συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android εντοπίστηκε πρόσφατα, με την ονομασία για το Αndroid/Samsapo.A.
Η εν λόγω απειλή εντοπίστηκε από λύσεις της ESET και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το malware εξαπλώνεται χρησιμοποιώντας τεχνικές παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν τα worm για τις επιθέσεις τους σε υπολογιστές.
Πιο συγκεκριμένα, το κύριο χαρακτηριστικό κάθε worm, που επιτίθεται σε υπολογιστές, είναι η χρήση ενός αυτόματου μηχανισμού για εξάπλωση και εύρεση νέων θυμάτων. Στη σύνθετή τους μορφή, τα worm εισβάλλουν σε δίκτυα και προσβάλλουν υπολογιστές, ενώ στην πιο απλή τους μορφή, εξαπλώνονται ως συνημμένα σε email, μέσω αφαιρούμενων μέσων ή μέσω συνδέσμων URL σε email, IM ή μηνύματα του Facebook καθώς και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το Αndroid/Samsapo.A χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, με ένα μήνυμα SMS που γράφει «Это твои фото?» (το οποίο στα ρώσικα σημαίνει «Είναι αυτή η φωτογραφία σου?») και ένα link που οδηγεί στο κακόβουλο πακέτο APK προς όλες τις επαφές του χρήστη. Μόλις το Αndroid/Samsapo.A παραβιάσει τη συσκευή Αndroid, μπορεί να κατεβάσει επιπρόσθετα κακόβουλα αρχεία από συγκεκριμένα URL, να ανεβάσει προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφωνικού καταλόγου και των μηνυμάτων, σε ένα απομακρυσμένο server, να εγγράψει το νούμερο του τηλεφώνου σε υπηρεσία πολυμεσικής πληροφόρησης (premium-rate) και να μπλοκάρει τηλεφωνικές κλήσεις.
Όπως σημειώνεται στην αναφορά της ESET, οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί κυρίως στη Ρωσία. Για την αποφυγή τέτοιου είδους απειλών οι κάτοχοι συσκευών Android θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές, να είναι σε επιφυλακή για τεχνάσματα κοινωνικής εξαπάτησης και να χρησιμοποιούν μία ενημερωμένη λύση anti-malware στις συσκευές τους.
Πηγή: naftemporiki.gr
Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ