Αποφύγετε χρεώσεις από αγορές των παιδιών σε παιχνίδια στο iPad

757

0002109

Η Apple συνιστά στους γονείς να ενεργοποιήσουν την Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing) για να δημιουργήσουν ξεχωριστό κωδικό Apple ID για τα μέλη της οικογένειας που χρησιμοποιούν το ίδιο iPad ή iPhone. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αποφύγετε την χρέωση εάν έχετε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στη συσκευή σας και το παιδί σας έχει απομνημονεύσει το Apple ID σας.

1F42B165615AD8B61C399097F067C303

Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών (ηλικία που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα), μόνο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστό Apple ID για παιδί, με προϋπόθεση την εισαγωγή έγκυρης μεθόδου πληρωμής (π.χ. μέσω πιστωτικής κάρτας). Πάντως, ο κάτοχος της συσκευής, μπορεί αργότερα ακόμα και να καταργήσει πλήρως τις πληρωμές, διαγράφοντας τα στοιχεία της μεθόδου πληρωμής από το iPad.

Τα βήματα για τη δημιουργία Apple ID για το παιδί είναι τα ακόλουθα:

Διαδοχική επιλογή Settings/iCloud/Family, Create an Apple iD for a child,εισαγωγή της ημερομηνίας γέννησής του, του κωδικού ασφαλείας της πιστωτικής κάρτας του κηδεμόνα, του ονόματος του παιδιού και ενός νέου κωδικού Apple ID για το νέο λογαριασμό.

Μετά τη διαδικασία αυτή, όλα τα μέλη της οικογένειας με το δικό τους Apple ID μπορούν να μοιράζονται μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και apps, με δυνατότητα επιλεκτικής πρόσβασης (δείτε στο δικτυακό τόπο της Apple τι μπορείτε να περιορίσετε με το γονικό έλεγχο στο iPad, στην ελληνική γλώσσα).

Σε ότι αφορά στις πληρωμές, όταν ο λογαριασμός αφορά παιδί κάτω των 13 ετών, ο κηδεμόνας ερωτάται πριν από κάθε απόπειρα αγοράς (Ask to Buy) και επομένως, πριν την χρέωση της πιστωτικής του κάρτας και καλείται να την εγκρίνει με το δικό του Apple ID.

  • Περισσότερες πληροφορίες για το Ask to Buy στο iPad μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT201089
  • Ειδικότερα, για να αποτρέψετε αγορές από το iPad καλείστε να εισάγετε έναν νέο κωδικό, διαφορετικό από το passcode που ξεκλειδώνει τη συσκευή, το λεγόμενο συνθηματικό περιορισμών. Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τις αγορές εντός εφαρμογής. Οι απαιτούμενες οδηγίες δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT204396

 

Πηγή άρθρου 

In.gr Τεχνολογία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .