Αρχική » Internet » Αποφύγετε χρεώσεις από αγορές των παιδιών σε παιχνίδια στο iPad

Αποφύγετε χρεώσεις από αγορές των παιδιών σε παιχνίδια στο iPad

0002109

Η Apple συνιστά στους γονείς να ενεργοποιήσουν την Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing) για να δημιουργήσουν ξεχωριστό κωδικό Apple ID για τα μέλη της οικογένειας που χρησιμοποιούν το ίδιο iPad ή iPhone. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αποφύγετε την χρέωση εάν έχετε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στη συσκευή σας και το παιδί σας έχει απομνημονεύσει το Apple ID σας.

1F42B165615AD8B61C399097F067C303

Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών (ηλικία που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα), μόνο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστό Apple ID για παιδί, με προϋπόθεση την εισαγωγή έγκυρης μεθόδου πληρωμής (π.χ. μέσω πιστωτικής κάρτας). Πάντως, ο κάτοχος της συσκευής, μπορεί αργότερα ακόμα και να καταργήσει πλήρως τις πληρωμές, διαγράφοντας τα στοιχεία της μεθόδου πληρωμής από το iPad.

Τα βήματα για τη δημιουργία Apple ID για το παιδί είναι τα ακόλουθα:

Διαδοχική επιλογή Settings/iCloud/Family, Create an Apple iD for a child,εισαγωγή της ημερομηνίας γέννησής του, του κωδικού ασφαλείας της πιστωτικής κάρτας του κηδεμόνα, του ονόματος του παιδιού και ενός νέου κωδικού Apple ID για το νέο λογαριασμό.

Μετά τη διαδικασία αυτή, όλα τα μέλη της οικογένειας με το δικό τους Apple ID μπορούν να μοιράζονται μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και apps, με δυνατότητα επιλεκτικής πρόσβασης (δείτε στο δικτυακό τόπο της Apple τι μπορείτε να περιορίσετε με το γονικό έλεγχο στο iPad, στην ελληνική γλώσσα).

Σε ότι αφορά στις πληρωμές, όταν ο λογαριασμός αφορά παιδί κάτω των 13 ετών, ο κηδεμόνας ερωτάται πριν από κάθε απόπειρα αγοράς (Ask to Buy) και επομένως, πριν την χρέωση της πιστωτικής του κάρτας και καλείται να την εγκρίνει με το δικό του Apple ID.

  • Περισσότερες πληροφορίες για το Ask to Buy στο iPad μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT201089
  • Ειδικότερα, για να αποτρέψετε αγορές από το iPad καλείστε να εισάγετε έναν νέο κωδικό, διαφορετικό από το passcode που ξεκλειδώνει τη συσκευή, το λεγόμενο συνθηματικό περιορισμών. Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τις αγορές εντός εφαρμογής. Οι απαιτούμενες οδηγίες δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT204396

 

Πηγή άρθρου 

In.gr Τεχνολογία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …