Αρχική » Internet » Απορρίφθηκε το αίτημα της ΕΕ για απαγορευση στη χρήση Social Media για κάτω των 16 ετών

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΕΕ για απαγορευση στη χρήση Social Media για κάτω των 16 ετών

social-media-buttons1_1025082796

Η πρόταση του κανονισμού απορρίφθηκε τελικά καθώς δεν υπήρχε συμφωνία, έτσι τα κράτη-μέλη θα θέτουν τελικά το καθένα το δικό του όριο ηλικίας μεταξύ 13 και 16 ετών. Εγκρίθηκε, πάντως, στο σύνολό της η αναθεώρηση της νομοθεσίας, σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα θέτουν τελικά το καθένα δικό του όριο ηλικίας στη χρήση των social media καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική επί του θέματος, μεταδίδει το BBC

Χθες έγινε γνωστό πως υπήρξε πρόταση να απαγορευθεί το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες υπηρεσίες από το να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών, αν δεν έχουν στη συναίνεση των γονιών τους. Κάτι τέτοιο θα απέκλειε τις συγκεκριμένες πλατφόρμες από την αγορά των εφήβων, κάτι που προκάλεσε την οργή των εταιριών.

«Τα κράτη μέλη είναι τώρα ελεύθερα να θέσουν τα δικά τους όρια μεταξύ 13 και 16 ετών» δήλωσε ο Jan Philipp Albrecht, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής του υπό πρόταση νομοθετήματος. Σημειώνεται πως στο σύνολό της η αναθεώρηση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίθηκε.

Ο προτεινόμενος νόμος, συζητήθηκε από τα κράτη-μέλη την Τρίτη και σε περίπτωση που συμφωνούσαν, μετά θα πήγαινε προς ψήφιση από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, πριν επικυρωθεί από το ίδιο το Κοινοβούλιο με το νέο έτος. Ωστόσο η έλλειψη συμφωνίας κατέρριψε το σχέδιο.

Το υπό συζήτηση μέτρο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την προηγούμενη εβδομάδα από φορείς που ασχολούνται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πως η αλλαγή στο όριο ηλικίας θα λειτουργούσε σαν μπούμερανγκ. «Νιώθουμε πως η αλλαγή στις απαιτήσεις για τη γονική συναίνεση από την ηλικία των 13 στα 16 χρόνια θα στερήσει στους νέους εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα, και θα στην τελική δεν θα παρέχει περισσότερη αλλά πολύ λιγότερη προστασία» έγραψε σε ανοικτή επιστολή το Family Online Safety Institute.

 

Lifo.Gr

BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θέλετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας & να κερδίσετε ολοκληρωμένη προστασία απέναντι σε ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο τοτε διαβάστε το αρθρο του διαγωνισμού μας πατώντας ΕΔΩ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 61χρονου , για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 61χρονου, για πορνογραφία …