Απορρίφθηκε το αίτημα της ΕΕ για απαγορευση στη χρήση Social Media για κάτω των 16 ετών

869

social-media-buttons1_1025082796

Η πρόταση του κανονισμού απορρίφθηκε τελικά καθώς δεν υπήρχε συμφωνία, έτσι τα κράτη-μέλη θα θέτουν τελικά το καθένα το δικό του όριο ηλικίας μεταξύ 13 και 16 ετών. Εγκρίθηκε, πάντως, στο σύνολό της η αναθεώρηση της νομοθεσίας, σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα θέτουν τελικά το καθένα δικό του όριο ηλικίας στη χρήση των social media καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική επί του θέματος, μεταδίδει το BBC

Χθες έγινε γνωστό πως υπήρξε πρόταση να απαγορευθεί το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες υπηρεσίες από το να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών, αν δεν έχουν στη συναίνεση των γονιών τους. Κάτι τέτοιο θα απέκλειε τις συγκεκριμένες πλατφόρμες από την αγορά των εφήβων, κάτι που προκάλεσε την οργή των εταιριών.

“Τα κράτη μέλη είναι τώρα ελεύθερα να θέσουν τα δικά τους όρια μεταξύ 13 και 16 ετών” δήλωσε ο Jan Philipp Albrecht, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής του υπό πρόταση νομοθετήματος. Σημειώνεται πως στο σύνολό της η αναθεώρηση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίθηκε.

Ο προτεινόμενος νόμος, συζητήθηκε από τα κράτη-μέλη την Τρίτη και σε περίπτωση που συμφωνούσαν, μετά θα πήγαινε προς ψήφιση από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, πριν επικυρωθεί από το ίδιο το Κοινοβούλιο με το νέο έτος. Ωστόσο η έλλειψη συμφωνίας κατέρριψε το σχέδιο.

Το υπό συζήτηση μέτρο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την προηγούμενη εβδομάδα από φορείς που ασχολούνται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πως η αλλαγή στο όριο ηλικίας θα λειτουργούσε σαν μπούμερανγκ. “Νιώθουμε πως η αλλαγή στις απαιτήσεις για τη γονική συναίνεση από την ηλικία των 13 στα 16 χρόνια θα στερήσει στους νέους εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα, και θα στην τελική δεν θα παρέχει περισσότερη αλλά πολύ λιγότερη προστασία” έγραψε σε ανοικτή επιστολή το Family Online Safety Institute.

 

Lifo.Gr

BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θέλετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας & να κερδίσετε ολοκληρωμένη προστασία απέναντι σε ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο τοτε διαβάστε το αρθρο του διαγωνισμού μας πατώντας ΕΔΩ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .