Ζήτησε ο Ε.Φ.Ε.Τ απόσυρση μολυσμένων τροφίμων από τα Lidl ; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ !

892

2015-08-18 06_11_11-Efet.jpg (JPEG Image, 643 × 365 pixels)

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μόνο να κάνουμε απλά με μια είδηση από το παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2011 η οποία εμφανίστηκε με ημερομηνία 16 Αυγούστου 2015

Χωρίς-τίτλο15-300x72

Ας δούμε πρώτα τι αναφέρει το άρθρο που κυκλοφορεί

ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ & ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΓΚΟΤΖΙΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΣ
Kατεψυγμένα κρέατα με e.Coli διακινούνται από την εταιρεία LIDL !!!

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli Ο157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα !!!
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.
Τι λέει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ :

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli Ο157.A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Βίον Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2015.Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Βίον Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2015.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω
προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα
καταναλώσουν.

Πρόεδρος του ΕΦΕΤ πλέον δεν είναι ο κ. Γ. Νυχάς όπως το άρθρο λέει και αυτό πρέπει να μας λέει πολλά για την παλαιότητα του άρθρου.

Χωρίς-τίτλο17-300x86

Πρόεδρος του ΕΦΕΤ είναι ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας. Το γεγονός αυτό ήταν και το έναυσμα να ελέγξω την είδηση.

http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/efet/ds_efet

Χωρίς-τίτλο18-300x234

Στο παρακάτω σύνδεσμο δείτε τις πρόσφατες ανακλήσεις του ΕΦΕΤ

http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/news_per_category?par_newCatId=24

Πίσω στο 2011 λοιπόν διαβάζουμε…

Η Lidl και οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Του Ν. Χρυσικόπουλου

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση ανίχνευσης βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρεια Ελλάδα. Αιφνιδιαστικά, ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Γιώργος Νυχάς παραιτήθηκε, λίγες ημέρες αφότου ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση και απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από τα ράφια της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ και το σύνολο της εγχώριας αγοράς, σε μια περίοδο που βρισκόταν σε έξαρση η σοβαρότερη επιδημία E.Coli στην Ευρώπη.

Μετά την ανακοίνωση του φορέα (στις 1/7), ο Γ. Νυχάς δήλωσε πως το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Η γερμανική αλυσίδα με τη σειρά της προχώρησε σε δικές της έρευνες και στη συνέχεια τοποθετήθηκε επισήμως για το θέμα που ανέκυψε.

Όπως αναφέρει η Lild Hellas, “πρόσφατα τέθηκε από τις ελληνικές Αρμόδιες Αρχές ζήτημα παρουσίας του μικροβίου (STEC/VTEC) E.coli O157:H7 στον κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας με ημερομηνία λήξεως 06.11.2011 και στα καταψυγμένα σουτζουκάκια με ημερομηνία λήξεως 08.11.2011, προϊόντα της Εταιρίας Vion, τα οποία διακινήθηκαν από τη Lidl Hellas. Με την αφορμή αυτή, η Lidl Hellas υπέβαλε σε επανέλεγχο τα παραπάνω αναφερόμενα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων απέδειξαν ότι τα τρόφιμά μας είναι ασφαλή, αφού δεν ανιχνεύτηκε ο βεροτοξινογόνος ορότυπος E.coli (STEC/VTEC) Ο157:H7. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της πραγματογνωμοσύνης του κ. Καθ. Δρ. Ιατρ. Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποβλήθηκε στην Lidl Hellas”. Μάλιστα η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως ακόμα και σε περίπτωση που είχε ανιχνευθεί το συγκεκριμένο βακτήριο στα προϊόντα κρέατος, θα είχε εξουδετερωθεί στο μαγείρεμα από τη θερμότητα.

Ακολούθως, έγινε γνωστή η παραίτηση του κ. Νυχά από τη θέση του πρόεδρου του ΕΦΕΤ. Εξ αρχής δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η υπόθεση με τα ακατάλληλα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, προϊόντα του Lidl και η παραίτηση Νυχά συνδέονταν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Capital.gr ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΦΕΤ και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου δήλωσε όμως πως η παραίτησή του δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο η παραίτηση Νυχά (αντικαταστάθηκε ήδη στον ΕΦΕΤ από τον Γιάννη Μίχα, πρώην Νομάρχη Πειραιά) προκάλεσε αντιδράσεις και αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικών τοποθετήσεων. Μεταξύ αυτών, των Οικολόγων – Πρασίνων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή ο οποίος αναφέρει πως “το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα”.

Σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής τονίζει πως “δεν θα ήθελε να πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα. Μια τέτοια υπόθεση δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την υγεία του ελληνικού λαού και την «προστασία» που του παρέχουν οι υπεύθυνες προς τούτο Αρχές της ελληνικής Πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο ευρωβουλευτής, θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ έκανε το καθήκον του και γνωστοποίησε τα ευρήματά του στον ελληνικό λαό και στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που λειτουργεί στο επίπεδο της ΕΕ, όπως έκανε και ο αντίστοιχος Γαλλικός φορέας όταν διαπίστωσε και αυτός την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά εφέτος που ο ΕΦΕΤ επιβάλλει πρόστιμα ή ζητά ανάκληση προϊόντων για αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως η Lidl.

nikos.chrissikopoulos@capital.gr

http://www.capital.gr/story/1239138

 

Στο τωρινό άρθρο υπάρχει και άλλο σφάλμα, δίνουν σαν ημερομηνία λήξης της παρτίδας L91185010 στις 06-11-2015  και της  L1 102 BT στις 8-11-2015.

111

Στην ανακοίνωση όμως του ΕΦΕΤ  για τις συγκεκριμένες παρτίδες από τις 14 Ιουλίου του 2011 βλέπουμε ότι oι παρτίδες έληγαν στις 6-11-2011 και 8-11-2011 αντίστοιχα, δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο ανοίγοντας το επισυναπτόμενο αρχείο.

http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=418

Χωρίς-τίτλο13-300x167

2015-08-18 06_21_36-F27061_deltio-14-07-2011

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν έχουμε μόνο μια παλιά (4ετίας) είδηση η οποία πλασάρεται σαν τωρινή αλλά έχουμε και αλλαγές στις ημερομηνίες λήξεως των παρτίδων για να ταιριάζουν με το έτος που διανύουμε και για να είναι μέσα στο ευρύτερο κλίμα των ημερών.

Πόσοι νομίζετε ότι θα μπουν στο κόπο να ελέγξουν την ”είδηση”;

 

Γιώργος Ζ & EllinikaHoaxes.Gr

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .