Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μία κίνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από προγράμματα και ενέργειες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις απάτες, αλλά και να είμαστε προστατευμένοι από τους κινδύνους που είναι αντικειμενικά αδύνατον να προβλέψουμε.
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θεσπίστηκε το 2004 και γιορτάζεται διεθνώς κάθε Φεβρουάριο. Ενώ γενικά δεν μας απασχολούν οι διάφορες “παγκόσμιες ημέρες”, η ασφαλής πλοήγηση στο Internet είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του υπολογιστή μας. Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, για να αποφύγουμε μολύνσεις και απάτες.
Τι είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Η πρώτη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν το έργο SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής επιτροπής.
Ενώ η ασφαλής πλοήγηση στο Internet για όλους είναι ένας από τους βασικούς άξονες της δράσης, το δίκτυο INSAFE δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου, τα παιδιά και τους εφήβους, και παράλληλα εργάζεται για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας.
Ασφαλής πλοήγηση στο Internet : Οι βασικές αρχές
Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μία κίνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από προγράμματα και ενέργειες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις απάτες, αλλά και να είμαστε προστατευμένοι από τους κινδύνους που είναι αντικειμενικά αδύνατον να προβλέψουμε.
Ουσιαστικά, η ασφαλής πλοήγηση στο Internet απαιτεί να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας όσον αφορά το διαδίκτυο, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που μας δίνουν τα κατάλληλα προγράμματα για τον υπολογιστή και συγκεκριμένα πρόσθετα για τον browser.
Εγκατάσταση ενός καλού antivirus ή μιας σουίτας Internet Security
Κάθε συζήτηση για την ηλεκτρονική ασφάλεια εκ των πραγμάτων ξεκινάει με το θέμα του antivirus.
Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχει ένα ανησυχητικό ποσοστό χρηστών οι οποίοι ισχυρίζονται πως δεν χρειάζονται antivirus, επειδή “προσέχουν”.
Το πρόβλημα είναι πως το να αποφεύγουμε ύποπτα site και περίεργα συνημμένα δεν είναι αρκετό, όταν υπάρχουν malware τύπου Drive-by downloads.
Πρόκειται για malware τα οποία μπορούν να μολύνουν γνωστές σελίδες, όπως πχ τη σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Στη συνέχεια, εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στο Flash, τη Java, ή και τον ίδιο το browser. Σαν αποτέλεσμα, αρκεί απλά να επισκεφθούμε μια τέτοια σελίδα για να μολυνθούμε από malware, χωρίς να κατεβάσουμε και να τρέξουμε κανένα αρχείο.
Η μόνη προστασία για αυτού του τύπου τις μολύνσεις είναι ένα ενημερωμένο Antivirus ή μια σουίτα Internet Security
Αποφεύγουμε ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο
Ποιους κινδύνους κρύβουν τα παράνομα site με ταινίες Online ; Δείτε πατώντας ΕΔΩ
Το ίδιο ισχύει και για σελίδες που παρέχουν δωρεάν Mp3, ή σπασμένα προγράμματα.
Διαβάστε την συνέχεια για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet και τι πρέπει να Προσέχουμε πατώντας ΕΔΩ
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τι πρέπει να προσέχετε
09/02/2016 – Συγγραφέας Άγγελος Κυρίτσης – Pcsteps.gr
πατήστε πάνω στην φώτο
Πηγή άρθρου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απάτη στο Facebook με την ονομασία «Who Watched Your Profile»
απάτη ποιος σας εχει διαγράψει απο φίλους
Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook ;
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ