Τι πρέπει να προσέχουμε στην πλοήγηση μας στο διαδίκτυο

2628

intsec

Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μία κίνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από προγράμματα και ενέργειες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις απάτες, αλλά και να είμαστε προστατευμένοι από τους κινδύνους που είναι αντικειμενικά αδύνατον να προβλέψουμε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θεσπίστηκε το 2004 και γιορτάζεται διεθνώς κάθε Φεβρουάριο. Ενώ γενικά δεν μας απασχολούν οι διάφορες “παγκόσμιες ημέρες”, η ασφαλής πλοήγηση στο Internet είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του υπολογιστή μας. Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, για να αποφύγουμε μολύνσεις και απάτες.

Τι είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η πρώτη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν το έργο SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ενώ η ασφαλής πλοήγηση στο Internet για όλους είναι ένας από τους βασικούς άξονες της δράσης, το δίκτυο INSAFE δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου, τα παιδιά και τους εφήβους, και παράλληλα εργάζεται για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας.

Ασφαλής πλοήγηση στο Internet : Οι βασικές αρχές

Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μία κίνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από προγράμματα και ενέργειες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις απάτες, αλλά και να είμαστε προστατευμένοι από τους κινδύνους που είναι αντικειμενικά αδύνατον να προβλέψουμε.

Ουσιαστικά, η ασφαλής πλοήγηση στο Internet απαιτεί να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας όσον αφορά το διαδίκτυο, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που μας δίνουν τα κατάλληλα προγράμματα για τον υπολογιστή και συγκεκριμένα πρόσθετα για τον browser.

Εγκατάσταση ενός καλού antivirus ή μιας σουίτας Internet Security

Κάθε συζήτηση για την ηλεκτρονική ασφάλεια εκ των πραγμάτων ξεκινάει με το θέμα του antivirus.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχει ένα ανησυχητικό ποσοστό χρηστών οι οποίοι ισχυρίζονται πως δεν χρειάζονται antivirus, επειδή “προσέχουν”.

Το πρόβλημα είναι πως το να αποφεύγουμε ύποπτα site και περίεργα συνημμένα δεν είναι αρκετό, όταν υπάρχουν malware τύπου Drive-by downloads.

Πρόκειται για malware τα οποία μπορούν να μολύνουν γνωστές σελίδες, όπως πχ τη σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ασφαλής-Πλοήγηση-στο-Internet-Τι-να-Προσέχουμε-Ημέρα-Ασφαλούς-Διαδικτύου-02

Στη συνέχεια, εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στο Flash, τη Java, ή και τον ίδιο το browser. Σαν αποτέλεσμα, αρκεί απλά να επισκεφθούμε μια τέτοια σελίδα για να μολυνθούμε από malware, χωρίς να κατεβάσουμε και να τρέξουμε κανένα αρχείο.

Η μόνη προστασία για αυτού του τύπου τις μολύνσεις είναι ένα ενημερωμένο Antivirus ή μια σουίτα Internet Security

Αποφεύγουμε ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο

Ποιους κινδύνους  κρύβουν τα παράνομα site με ταινίες Online ; Δείτε πατώντας ΕΔΩ

Δωρεάν-Ταινίες-Online-Ποιους-Κινδύνους-να-Προσέχετε-Οκτώβριος-2015-360x200

Το ίδιο ισχύει και για σελίδες που παρέχουν δωρεάν Mp3, ή σπασμένα προγράμματα.

Διαβάστε την συνέχεια  για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet και τι πρέπει να Προσέχουμε πατώντας ΕΔΩ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τι πρέπει να προσέχετε

 

 

09/02/2016 – Συγγραφέας Άγγελος Κυρίτσης – Pcsteps.gr

κυριτσης

πατήστε πάνω στην φώτο

Πηγή άρθρου 

Pcsteps.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στο Facebook με την ονομασία «Who Watched Your Profile»

απάτη ποιος σας εχει διαγράψει απο φίλους

Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook ;

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .