Διαδικτυακή Σεξουαλική Παρενόχληση σε παιδιά ! Τι οφείλετε να γνωρίζετε ως γονείς ;

1543

Πλέον το διαδίκτυο, εκτός από τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, αποτελεί και ένα πρόσφορο έδαφος για να εμφανιστούν συμπεριφορές όπως αυτή της παρενόχλησης σε διάφορα επίπεδα

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πλέον το διαδίκτυο, εκτός από τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, αποτελεί και ένα πρόσφορο έδαφος για να εμφανιστούν συμπεριφορές όπως αυτή της παρενόχλησης σε διάφορα επίπεδα

Ειδικά για την περίπτωση της σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή μπορεί να εμφανιστεί μέσα από διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου όπως e-mail, chat rooms, forums, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook, instant messaging, on-line παιχνίδια, διαφημίσεις redirected/automatic linking, spams, pop-ups καθώς και σε blogs.

Είστε γονείς και όπως είναι φυσιολογικό σας δημιουργούνται ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας, ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας παντός τύπου. Μπορεί τα «παραδοσιακά» άγχη να αφορούν πρακτικά ζητήματα όπως «πως θα μάθω το παιδί μου να πηγαινοέρχεται με ασφάλεια στο σχολείο» ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε στην προσοχή που πρέπει να τα διδάξετε να δείχνουν στο διαδίκτυο! Οι πιο πολλοί ήδη έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια παροχής ασφάλειας και όσοι δεν το έχετε επιχειρήσει ήδη είναι επειδή -μάλλον- δεν έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν στο Internet!

Δεδομένων των πολυάριθμων επιτήδειων διαδικτυακών χρηστών, η Bitdefender σας παρουσιάζει ορισμένες από τις κινήσεις που κάνουν οι πρώτοι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών σας, προκειμένου να είστε υποψιασμένοι και ενημερωμένοι για τα «κόλπα» που προφασίζονται.

  1. Προσεγγίζουν -μέσω social media ή chat- νεαρές ηλικίες προφασιζόμενοι κάποιον ο οποίος έχει πολύ μικρότερη ηλικία από αυτήν που έχουν στην πραγματικότητα.
  2. Παριστάνουν ότι έχουν τις ίδιες ανησυχίες με τον συνομιλητή – παιδί, επιδιώκοντας να το κάνουν να νιώσει οικειότητα και εμπιστοσύνη.
  3. Συχνά προσφέρουν δώρα, με τα οποία θέλουν να τα καλοπιάσουν!
  4. Αφού καταφέρουν εν μέρει όλα τα προαναφερθέντα, ξεκινούν την σεξουαλική παρενόχληση κατευθύνοντας την κουβέντα σε σεξουαλικού περιεχομένου θέματα.
  5. Μιλάνε στο παιδί σαν να είναι απόλυτα φυσιολογική η παιδική πορνογραφία.
  6. Εκφοβίζει ή απειλεί το παιδί να μην αναφερθεί σε κανέναν και πουθενά η μεταξύ τους συνομιλία και πόσο μάλλον το περιεχόμενο αυτής.
  7. Τέλος, μία τέτοια απόπειρα καταλήγει είτε με προγραμματισμένη συνάντηση του παιδιού και του ίδιου, είτε στην ηλεκτρονική αποστολή προσωπικών φωτογραφιών οι οποίες περιέχουν γυμνό κ άσεμνο περιεχόμενο.

Πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνεστε ότι η επαφή και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού καθίσταται αναγκαία, συμπεριλαμβάνοντας στα καθημερινά θέματα συζήτησης μεταξύ τους και η στάση την οποία κρατάνε τόσο εκτός όσο και εντός (διαδίκτυο) σπιτιού.

Ωστόσο, ο Γονικός Σύμβουλος της Bitdefender είναι εδώ για όλους εσάς! Συγκεκριμένα, το Family Pack 2018 είναι το ιδανικό προϊόν το οποίο βοηθά όλους τους γονείς να ελέγχουν σωστά και με διακριτικότητα τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών τους και τη χρήση των συσκευών τους!

Βρείτε το Family Pack 2018 πατώντας εδώ

Πληροφορίες για την Bitdefender

Η Bitdefender είναι μια εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του Security που προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου ειδικευμένων τοπικών αντιπροσώπων, διανομέων και μεταπωλητών. Για την περιοχή της Ελλάδος και Κύπρου η Bitdefender αντιπροσωπεύετε μέσω της Blue Soft & IT. Από το 2001, Bitdefender σταθερά παράγει βραβευμένη τεχνολογία ασφάλειας για επιχειρήσεις και καταναλωτές, και είναι κορυφαία σε τεχνολογίες virtualization και cloud. Μέσω του R & D, συμμαχιών και συνεργασιών, η Bitdefender έχει ανεβάσει τα πρότυπα ασφάλειας σε υψηλοτέρα επίπεδα, μέσω της Νο1 βραβευμένη τεχνολογία της, αλλά και μέσω της στρατηγική συνεργασία με τους κορυφαίους παρόχους virtualization και cloud παγκοσμίως

Η Bitdefender έχει κερδίσει βραβεία για τις λύσεις Security εταιρικών και οικιακών χρηστών , καθώς και για προϊόν ασφάλειας Android , από την διάσημη και ανεξάρτητη κορυφαία εταιρία αναλύσεων AV-TEST , εταιρεία παροχής υπηρεσιών στους τομείς της ασφάλειας πληροφορικής και την έρευνα anti-virus

Χρήσιμες διευθύνσεις 

Bitdefender Greece : https://www.facebook.com/BitdefenderGR 

Bitdefender Greece : http://bitdefender.gr/

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .