Bitdefender Greece : Πώς να προστατέψετε το λογαριασμό σας στα social media

959

Η Bitdefender επιμένει σε συμβουλές προς τους χρήστες του Internet και ειδικά σε αυτούς των κοινωνικών δικτύων, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι διαδικτυακές απειλές ολοένα και αυξάνονται.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η Bitdefender Greece επιμένει σε συμβουλές προς τους χρήστες του Internet και ειδικά σε αυτούς των κοινωνικών δικτύων, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι διαδικτυακές απειλές ολοένα και αυξάνονται.

Είτε έχεις προφίλ στα social media  λόγω επαγγελματικού σκοπού είτε για προσωπική χρήση, θα ήταν δυσάρεστο να έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο είδος εισβολής από κακόβουλους hackers στα προσωπικά σου δεδομένα. Μην ξεχνάς ότι κάθε δραστηριότητα σου καταγράφεται, από τις φωτογραφίες που ανέβασες για το ταξίδι που έκανες, τις συνομιλίες σε προσωπικά μηνύματα  που αντάλλαξες ακόμα και το check-in  στο αγαπημένο σου μαγαζί. Εξασφάλισε για τους λογαριασμούς σου πλήρη έλεγχο, όπως σου αξίζει.

  1. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το νούμερο ένα ως συμβουλή, η προτροπή να βάλεις για κωδικό πρόσβασης κάτι «δύσκολο», μοναδικό και μάλιστα ξεχωριστό για οποιοδήποτε μέσο στο οποίο διαθέτεις λογαριασμό. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κοινότυπες ιδέες (όπως ημερομηνία γενεθλίων ή οικογενειακά ονόματα). Τι καλύτερο από το να «συνθέσεις» πεζά με κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα;
  2. Προτίμησε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε κάθε σου λογαριασμό. Δηλαδή εκτός από όνομα χρήστη και κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να εισάγεις έναν επιπλέον κωδικό  (ο οποίος θα έχει σταλεί εκ των προτέρων ως sms στο κινητό σου/ ύστερα από δικό σου αίτημα.
  3. Κάνε συχνό έλεγχο στην δραστηριότητα του λογαριασμού σου. Αν δεν το έχεις ήδη ενεργοποιημένο, κακώς. Θα είσαι πλήρως ενημερωμένος για κάθε ενέργεια (ή έστω απόπειρα ενέργειας) που πραγματοποιείται. Η παραμικρή τροποποίηση που θα διαπιστώσεις είναι η πρώτη προειδοποιητική ένδειξη ότι κάποιος βαίνει σε διαδικασία εισβολής.
  4. Μεγάλη προσοχή που κάνεις click. Μην εκπλαγείς αν συνειδητοποιήσεις -εκ των υστέρων- ότι κάποιος εισέβαλλε στον λογαριασμό σου ενώ είχες κληθεί να συμπληρώσεις κάποια φόρμα και δεν είχες δει προσεχτικά σε τι αφορούσε. Επιπλέον, μη ακολουθήσεις ποτέ τυχόν τελευταίες αιτήσεις  που θέλουν να «επικοινωνήσουν» μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αυθεντικές αντίστοιχες αιτήσεις γίνονται μέσω του συστήματος ειδοποίησης της εκάστοτε εφαρμογής.
  5. Έλεγξε αν έχεις συνδεδεμένες εφαρμογές και τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης και…αφαιρέσε τις! Το ίδιο ισχύει και για τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Μην ξεχνάς, για πλήρη αποφυγή από κακόβουλες ενέργειες, προστάτευσε τις συσκευές σου με Bitdefender!

Ποια είναι όμως η Bitdefender ;

Η Bitdefender είναι μια εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του Security που προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου ειδικευμένων τοπικών αντιπροσώπων, διανομέων και μεταπωλητών. Για την περιοχή της Ελλάδος και Κύπρου η Bitdefender αντιπροσωπεύετε μέσω της Blue Soft & IT. Από το 2001, Bitdefender σταθερά παράγει βραβευμένη τεχνολογία ασφάλειας για επιχειρήσεις και καταναλωτές, και είναι κορυφαία σε τεχνολογίες virtualization και cloud. Μέσω του R & D, συμμαχιών και συνεργασιών, η Bitdefender έχει ανεβάσει τα πρότυπα ασφάλειας σε υψηλοτέρα επίπεδα, μέσω της Νο1 βραβευμένη τεχνολογία της, αλλά και μέσω της στρατηγική συνεργασία με τους κορυφαίους παρόχους virtualization και cloud παγκοσμίως

Η Bitdefender είναι μια από τις εταιρείες ασφαλείας που εμπιστευόμαστε εδώ στην σελιδα μας η οποία κατατάσσεται σταθερά πρώτη χάρη στην ικανότητά της να εξελίσσεται ταχύτερα από το κακόβουλο λογισμικό. Οι βραβευμένες τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούν πατενταρισμένους αλγόριθμουςμηχανικής μάθησης για να αποκαλύψουν νέες  ή άγνωστες απειλές σε κλάσματα του δευτερολέπτου και μεμεγάλη ακρίβεια. Η εταιρεία είναι δίπλα μας και παρέχει προστασία από το 2001 και τον Σεπτέμβριο του 2014  οι τεχνολογίες της έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 500 εκατομμύρια οικιακούς και εταιρικούς συσκευές σε όλο τον κόσμο

Χρήσιμα Link 

Bitdefender Greece : https://www.facebook.com/BitdefenderGR  

Bitdefender Greece : http://bitdefender.gr/

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .