Bitdefender Greece : Webcam και 3 τρόποι για να αποφύγετε τους κινδύνους

930

bd2015_wallpaper_1920x1080

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Και μόλις ένας hacker έχει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας, αυξάνετε σημαντικά η πιθανότητα για περαιτέρω υποκλοπές και πιθανούς εκβιασμούς.

Κάμερες συνδεδεμένες στο web είναι πλέον παντού και σε διαφορετικές συσκευές – από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, σε συσκευές ασφαλείας του σπιτιού, συσκευές παρακολούθησης μωρού, και πολλά άλλα. Στις μηχανές αναζήτησης ακομα θα βρείτε και ιστορίες και βίντεο παρακολούθησης μωρών . Είναι προφανές ότι υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις web βιντεοκάμερες

iot_fb

Προφανώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε τόσο δημοφιλής στόχοι για τους hacker , αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο οι web-συνδεδεμένες κάμερες να τεθούν σε κίνδυνο, και εδώ είναι τρεις απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να είσαστε ασφαλής:

1. Ποτέ «προεπιλογή»:

Εδώ είναι μια κατάσταση που μπορεί να είναι γνωστή σε σας. Μόλις αγοράσατε και φέρατε στο σπίτι την νέα φανταστική camera και την τοποθετείτε, την συνδέστε στο wifi, και, ναι!, λειτουργεί! Μεταξύ του ενθουσιασμού σας να χρησιμοποιήσετε άμεσα την camera και την απροθυμία πολλών από εμάς να ασχοληθούν γύρω από τις ρυθμίσεις και τις επιλογές των menu, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το θέμα έκλεισε. Αφήνοντας την νέα αγορά σας με τις προεπιλεγμένες out-of-the-box ρυθμίσεις – συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, ονόματα συσκευών, και πολλά άλλα – αφήνει στους hackers μια ανοικτή πόρτα που μπορεί να οδηγήσει σε μια εισβολή. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετήσει ένα νέα ασφαλή κωδικό πρόσβασης, να αλλάξετε το όνομα της συσκευής από την προεπιλεγμένη, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα είσαστε ένας εύκολος στόχος.

2. Είναι όλα συνδεδεμένα:

Είτε πρόκειται για την εφαρμογή ασφαλείας για το laptop σας που προστατεύει την ενσωματωμένη κάμερα, ή φροντίζοντας ότι το router που συνδέει με wifi τις συσκευές παρακολούθησης, οι επιλογές ασφαλείας του έχουν ρυθμιστεί σωστά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους. Με κλείσιμο των πιθανόν ανοικτών θυρών μεταξύ του router, του υπολογιστή, ή των άλλων ενδιάμεσων συσκευών και του διαδικτύου, βάζετε πρόσθετα οδοφράγματα που μπορούν να κρατήσουν την webcam σας από το να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης εφαρμόζοντας τις ενημερώσεις λογισμικού και τα patches ασφαλείας σε όλες αυτές τις συσκευές καθώς και στην webcam  θα σας εξασφαλίσουν την κατάλληλη προστασία.

3. Ας επέμβουμε!:

Ενώ είναι λίγο πιο δύσκολο να αποκλείουμε τα μικρόφωνα (αν και μπορούμε να καλύψουμε τον ήχο, ανάλογα με το πού είναι το ενσωματωμένο το μικρόφωνο στη συσκευή), αν καλύψουμε το φακό της βιντεοκάμερας με κάτι (από ένα κομμάτι αυτοκόλλητης ταινίας ή και με πιο περίτεχνες και ελκυστικές επενδύσεις), τότε έχετε απενεργοποιήσει ουσιαστικά την δυνατότητα βίντεο της συσκευής και πλέον ακόμα και ο ποιο έμπειρος hacker στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει κάτι γύρω από αυτό.

webcam-inline

Πηγή : Bitdefender Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .