Το Smartphone σου και τα μάτια σου – Δεκάλογος προστασίας

1195

H Bitdefender Greece σου ετοίμασε τον δεκάλογο προστασίας για το Smartphone σου ! Πόσα από αυτά τηρείς ;

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Πατήστε στην υπογραμισμένες κόκκινες προτάσεις για να διαβάσετε περισσότερα 

 

H Bitdefender Greece σου ετοίμασε τον δεκάλογο προστασίας για το Smartphone σου ! Πόσα από αυτά τηρείς ; Προστάτεψε αποτελεσματικά τη mobile συσκευή σου διαβάζοντας τον δεκάλογο προστασίας

«Το smartphone σου και τα μάτια σου» ο σωστός τίτλος για αυτό το άρθρο μιας και αφορά tips πλήρους ασφαλείας που κάθε χρήστης οφείλει να τηρεί πιστά.

#1. Έχεις Android; Εμπιστεύσου αποκλειστικά μόνο το GooglePlay προκειμένου να κατεβάσεις το app που θες!

#2. Δεύτερον, φρόντισε να έχεις εγκατεστημένη πάντα την τελευταία έκδοση Android.

#3. Γενικά, επίλεξε να ενημερώνονται αυτόματα οι εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει στη συσκευή σου.

#4. Αν πάλι , έχεις iPhone , οτι download θέλεις να κάνεις, πραγματοποίησε το αποκλειστικά από το appstores.

#5. Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχει η χρήση PIN. Οκ, είναι εκνευριστικό που πρέπει να συμπληρώνεις κάθε φορά το gap για το password, αλλά η τεχνολογία σε προλαβαίνει και γι’ αυτό το μόνο που χρειάζεται, στις νέες συσκευές, είναι απλώς το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

#6. Προτίμησε να αποθηκεύεις κάθε πολύτιμο και προσωπικό αρχείο στο cloud και όχι στην συσκευή σου.

#7. Κλείδωσε τις εφαρμογές, στις οποίες γίνεται χρήση ευαίσθητων δεδομένων. Τέτοια apps είναι συνήθως αυτά που καταλήγουν σε τραπεζικές συναλλαγές.

#8. Να είσαι επιφυλακτικός με τα δικαιώματα που ζητούν ορισμένα apps/ σε προηγούμενο άρθρο της Bitdefender έχει αναφερθεί ότι πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε mobile health apps.

#9. Μη ξεχνάς να πραγματοποιείς τακτικές σαρώσεις στη συσκευή σου.

#10. Last but not least! Κάνε χρήση προϊόντων προστασίας του λογισμικού του κινητού σου. Ακριβώς όπως προστατεύεις το laptop σου ή το desktop σου, έτσι έχεις υποχρέωση να προστατεύεις και το smartphone σου, παραδέχεσαι άλλωστε ότι πλέον τα κάνεις όλα μέσω αυτού. Πληρώνεις λογαριασμούς, μεταφορά χρημάτων, αγορές από το αγαπημένο σου eshop και ένα σωρό άλλες…

Ανακάλυψε το Bitdefender Mobile Security και εξασφάλισε την πλήρη προστασία της Android συσκευής σου από ιούς και εισβολείς. Διασφάλισε τη μέγιστη ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, χωρίς να επιβαρύνεις την μπαταρία σου και απόλαυσε ξένοιαστα την περιήγησή σου στο Internet και στις αγαπημένες σου εφαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Πηγή άρθρου : Bitdefender Greece εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του Security  

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .