Απάτη στο Facebook , υπόσχεται δωρεάν εισιτήρια από την British Airways

842

1387462176_british_airways

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Δεν θα κερδίσεις εισιτήρια από την British Airways. Είναι μια απάτη στο facebook . Κυκλοφορεί και στους Έλληνες χρήστες του facebook που πατάνε like και προσκαλούν τους φίλους τους, (για να κερδίσουν ανύπαρκτα εισιτήρια από την British Airways) η παρακάτω απάτη.

1

Οι απατεώνες προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους χρήστες του facebook υποσχόμενοι υπέρογκα δώρα μέσα από ψεύτικες σελίδες και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που μην έχοντας την εμπειρία, πέφτουν στην παγίδα τους. Δημιουργούν ψεύτικους διαγωνισμούς με υπέρογκα δώρα, όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας, ταξίδια, εισιτήρια κτλ. για να καταφέρουν να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν ότι θέλουν, να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά ή να υποκλέψουν κωδικούς με τη μέθοδο phishing. Η συγκεκριμένη απάτη, like-farming scam, δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, αλλά αρχίζει σιγά σιγά να εξαπλώνεται και στους Έλληνες χρήστες του facebook.

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε το παρακάτω event στο facebook που χαρίζει εισιτήρια της British Airways. Για να κερδίσεις τα ανύπαρκτα εισιτήρια θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

  • Να πατήσεις join στο event.
  • Να προσκαλέσεις τους φίλους σου. (προσκαλώντας 200 φίλους κερδίζεις 2 εισιτήρια και αν τους προσκαλέσεις όλους 4 εισιτήρια)
  • Να γράψεις σχόλιο «Thank you for The tickets»

2

Και από κάτω υπάρχει καρφιτσωμένο το post. «Share this post Submit your shipping details here:»

3

Το link σε στέλνει σε μια σελίδα που πλαστογραφεί το facebook για να σε εξαπατήσει και να σου κλέψει τον κωδικό σου. Αν παρατηρήσετε τη διεύθυνση (url) της σελίδας, δεν έχει καμιά σχέση με τη διεύθυνση (url) του facebook.

4

Οι απατεώνες δημιουργούν εκατοντάδες σελίδες στο facebook και υπόσχονται υπέρογκα δώρα για να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook, που κοινοποιούν και σχολιάζουν την απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς και έτσι βοηθούν να γίνει η σελίδα δημοφιλής μέσα σε λίγες μέρες. Μόλις η σελίδα γίνει δημοφιλής, με χιλιάδες οπαδούς, οι απατεώνες θα την πουλήσουν ή θα την χρησιμοποιήσουν για άλλες απάτες ή για να στείλουν spam μηνύματα ή να υποκλέψουν κωδικούς και στοιχεία με τη μέθοδο phishing.

Καμιά εταιρία δεν θα χαρίσει 30.000 εισιτήρια, αυτοκίνητα, και γενικά δώρα μεγάλης αξίας σε χιλιάδες χρήστες του facebook για likes ή κοινοποιήσεις. Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν βλέπετε τέτοιους διαγωνισμούς.

 

Πηγή άρθρου

Ellinika Hoaxes

Αν δείτε και εσείς κάποια απάτη στο κοινωνικό δίκτυο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας και να μας ενημερώσετε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .