Δύο υποθέσεις εξιχνίασε διαδικτυακά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

9

greek-cyber-crime-unit

Επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις εξιχνίασε διαδικτυακά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .Η πρώτη περίπτωση αφορά στην αποτροπή απειλής απαγωγής σε βάρος ημεδαπής και η δεύτερη σε αποτροπή εξαφάνισης ανήλικης

Δύο διαφορετικές υποθέσεις χρηστών του διαδικτύου εξιχνίασε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για αποτροπή απειλής απαγωγής σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, η οποία όπως αποδείχθηκε έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και για αποτροπή εξαφάνισης μίας 14χρονης ανήλικης από το σπίτι της.

Ειδικότερα, για την πρώτη περίπτωση , υπήρξε πρόσφατη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με άτομο, το οποίο είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής, καθώς επίσης ότι κινδυνεύει να απαχθεί.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και το προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο τόπος κατοικίας του σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής, το άτομο αυτό εντοπίστηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 41 ετών, η οποία σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Για την περίπτωση αυτή έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην αποτροπή εξαφάνισης ανήλικης ημεδαπής, ηλικίας 14 ετών, από το σπίτι της, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε άμεσα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσει γεωγραφικά, στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας, το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ανήλικη, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, που ενημερώθηκαν σχετικά, εντοπίστηκε η 14χρονη, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της και παραδόθηκε στους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464.
Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Πηγή : Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας 

Για να Διαβάσετε τα τελευταία άρθρα της σελίδας πατήστε ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ