Ημερίδες απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος . Πάτρα και Γιαννιτσά 4 & 6 Μαΐου

790

11188

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Πάτρα «Ασφαλές διαδίκτυο – Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» 4 Μαΐου 2015

cybercrimedivision

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με Θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 10.30 στο ξενοδοχείο “Porto Rio” στο Ρίο Πατρών.

Πρόγραμμα

11.00: ΄Εναρξη εκδήλωσης Υποστράτηγος  Αριστείδης Ανδρικόπουλος   Γενικός Αστυνομικός    Διευθυντής

11.05-11.20: Χαιρετισμοί:

 • Σεβασμιότατος  κκ. Χρυσόστομος Μητροπολίτης  Ι.Μ Πατρών
 • Απόστολος Κατσιφάρας  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,
 • Κωνσταντίνος Πελετίδης Δήμαρχος Πατρών
 • Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Ομιλήτές

11.20-12.50: «Διαδικτυακές Συμπεριφορές υψηλού ρίσκου»

Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης Δ/ντης της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με 2 Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων της ιδίας Υπηρεσίας.

12.50-13.00: «Νέοι & Διαδίκτυο – Δεξιότητες – Επικοινωνία στην οικογένεια»

Υπαστυνόμος Α΄ (ΥΓ) Θεοδώρα Χασάπη, Ψυχολόγος

13.00-13.15: «Έρευνες για τη σχολική βία. Θύτες και θύματα. Προφίλ, παράγοντες και αιτίες»

Σοφία Χριστοπούλου, Νικόλαος Μάνεσης, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

13.15-13-25: «Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε περιστατικά βίας στο σχολείο»

Αστυνόμος Β΄ (ΥΓ) Ιωάννα Τσάκωνα, Ψυχολόγος

13:25-14:00: Παρεμβάσεις – συζήτηση

14:00: Συμπεράσματα. Αντώνης Χαροκόπος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συντονισμός: Ιγνάτιος Τριανταφύλλου  –  Θεόδωρος Μπαρής

 

Γιαννιτσά: «Με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» – 6 Μαΐου 2015

1Afisa Profil 48x32

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Π.Ο.Δ.Π./Δ.Δ.Ε. Πέλλας, το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών –  Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, θέτοντας ως στόχο την ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Βullying», στις 6 Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη, ώρα: 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

 

Εισηγητές :

 • Σφακιανάκης Εμμανουήλ, Υποστράτηγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Σιάντσης Λάζαρος, Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».
 • Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεματικές ενότητες :

 • Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου
 • Εθισμός και εκφοβισμός στο διαδίκτυο: Πρόληψη και στρατηγικές αντιμετώπισης των φαινομένων.

Πρόγραμμα ημερίδας :

17:30 : Προσέλευση

17:45: Χαιρετισμοί

 • Εκπρόσωπος συνδιοργανωτών
 • Δήμαρχος Πέλλας
 • Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

1η Ενότητα :

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Προεδρείο: Παπαλαζάρου Ιωάννης, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

18:00 – 18:10: 1) Προβολή video

Συνεργασία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, που συμμετείχαν στο project με τίτλο: «Ο υπολογιστής μου και εγώ: Ασφαλής η σχέση μας;»

18:10 – 19:30:  2) Ανάλυση και παρουσίαση των θεμάτων:

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κίνδυνοι
 • Εγκληματικότητα και διαδικτυακή νομοθεσία
 • Ανωνυμία στο διαδίκτυο, μύθοι και πραγματικότητα
 • Σύγχρονες διαδικτυακές απειλές
 • CYBER BULLYING – Εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο
 • Εθισμός στο διαδίκτυο
 • Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων

Εισηγητές :

 • Σφακιανάκης Εμμανουήλ, Υποστράτηγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Σιάντσης Λάζαρος, Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».

2η Ενότητα

Προεδρείο: Παπαλαζάρου Ιωάννης, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

19:30 – 20:30: Συζήτηση – Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν καταθέσει:

 • ηλεκτρονικά, οι Σύλλογοι: Γονέων – Κηδεμόνων και Διδασκόντων των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Νομού Πέλλας
 • εγγράφως, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα κατά τη διάρκειά της.

20:30: Λήξη Ημερίδας

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .